16 / 04 / 2024

kimler kentsel dönüşüm kredisi alır

kimler kentsel dönüşüm kredisi alır

Kentsel dönüşüm faaliyetleri dahilinde devlet kat maliklerine ve kiracılara konut kredisi yardımında bulunuyor. Peki, kimler kentsel dönüşüm konut kredisinden faydalanabiliyor? İşte kentsel dönüşüm kredi esasları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

2020 Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu!

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı süresi 48 aya çıkarıldı. Peki kira yardımında başvuru şartları neler? Kimler kira yardımı alabilir? İşte kira yardımına ilişkin detaylar...

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteğini kimler nasıl alabilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan hak sahipleri, yapım sürecinde kullanacakları kredi için kredi faiz desteği

Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile tahliye edilen riskli binadaki hak sahiplerinden koşulları taşıyanlara kira yardımı veriliyor. Peki, yeni düzenlemeler ile kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında devlet kat maliklerine belirli bir konut kredisi yardımında bulunuyor.Peki, kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir?Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmanın şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi kimler alabilir?

Kentsel dönüşüm kredisi, kentsel dönüşümden yararlanan hak sahiplerine sunulan devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi kimler alabilir? Kentsel dönüşüm kredi şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira parasını kimler alabilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında; mülk sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanma hakkına sahip oluyor. Peki bu hak kimlere veriliyor? Kentsel dönüşüm kira parasını kimler alabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımını kimler alamaz?

Kentsel dönüşüm kapsamında konut ve işyeri tahsisi yapılamaması halinde, Bakanlık tarafından belirlenen oranda aylık kentsel dönüşüm kira yardımı yapılabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımını kimler alamaz?

Kentsel dönüşüm kira yardımını kimler alabilir?

Kentsel dönüşümde evi riskli olarak tespit edilen vatandaşların mağdur olmamaları için devlet birtakım finansal destekler sunuyor. Peki, bu desteklerden olan kentsel dönüşüm kira yardımını kimler alabilir?

kimler kentsel dönüşüm kredisi alır Haberi

kimler kentsel dönüşüm kredisi alır

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alabilirim?

Kentsel dönüşüm faaliyetleri dahilinde devlet kat maliklerine ve kiracılara konut kredisi yardımında bulunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisi ile ilgili yasal hükümler, 13 Eylül 2012 tarihinde 28410 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Kentsel Dönüşüm konut ve işyeri kredileri

MADDE 12 – (1) Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerinden ve malik olmasalar bile bu yapılarda kiracı veya sınırlı aynî hak sahibi olarak en az bir yıldır ikamet ettiği veya bunlarda işyeri bulunduğu tespit edilenlerden konutunu ve işyerini kendi imkânları ile yapmak veya edinmek isteyenlere Bakanlıkça özel hesaptan kredi verilebilir.


(2) Kredi açılabilmesi için, açılacak kredi azami miktarları ile kredinin tahsis öncelikleri; özel hesabın finansman...