05 / 05 / 2024

Kınalıada gecekondu yapılaşması

Kınalıada gecekondu yapılaşması

Kınalıadalı vatandaşlarla bir araya gelen Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural, ''Halk gecekonducu muamelesi görüyor. Evlerini terk etmeleri isteniyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz'' diye konuştu.

Emlakta Nostalji: Kınalıada'da deniz manzaralı metrekaresi 50 kuruşa satılık arsa! 

1942 yılında İstanbul Kınalıada'da deniz manzaralı 8000 metrekare arsa satışa çıkarılmış. Arsayı satanlar arsanın metrekaresi için 50 kuruş istemiş...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

Kınalıada gecekondu yapılaşması Haberi

Kınalıada gecekondu yapılaşması

AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural ziyaretlerine Kınalıada'da devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, kendisinin de Adalar'ın yerlisi olduğunu vurgulayarak Adalar halkının dertlerini iyi bildiğini söyleyen Vural, "Adalar’ı hak ettiği gibi yöneteceğiz.Adalar’daki sorunları ben de buranın bir sakini olarak yaşıyorum. Diğer adaylar Marmaris’te gezerken ben de sizin gibi bu sorunlarla yüzleşiyordum" diye konuştu.

Siyasetteki tecrübelerini Ada halkıyla paylaşmak istediklerini söyleyen Vural, şunları söyledi: "Yaşadığı bölgenin sorunları için dertlenen, halkın sorunlarını bilen biriyim. İçinizden, sizden biri olmamız, bizi diğer adaylardan farklı kılıyor. Ben hukukçu bir kardeşinizim. Kanunları, hukuku biliyoruz. Adalar’ın hakkını biz arayacağız."

Orman alanı içinde inşa edilen evlerin tahliye edilmesi konusunu gündeme getiren AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Özlem Öztekin Vural, "Alanlar hazine adına tescil edildi...