25 / 04 / 2024

kira artış hesabı tüfe

kira artış hesabı tüfe

TBMM’de dün gece kabul edilen torba kanun Meclise sunulurken, Yİ-ÜFE yerine artışların TÜFE’ye göre yapılması da belirtildi. Peki, kira artışında TÜFE kiracıya ne kazandıracak?

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Kira artış hesabında kullanılan oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Peki 2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? diyorsanız işte yanıtı...

İşyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018!

Kira artış oranlarının açıklanması ile işyeri kiracılarına yapılacak zam oranı da belli oldu. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018..

Konut kira artış oranı hesabı Ocak 2018!

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak 2018 kira artış oranlarını açıkladı. İşte konut kira artış oranı hesabı Ocak 2018 örneği..

Konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017!

Konuttaki kiracıya kanunen üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor. Temmuz 2017 dönemine ait veriler bugün açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017 örneği..

İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TEFE (ÜFE) ve TÜFE oranlarına göre kira bedellerine zam yapılıyor. İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı örneği..

Konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları ile belli oldu. İşte konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı..

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016..

Ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

Mesken kira artış hesabı Eylül 2016!

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

kira artış hesabı tüfe Haberi

kira artış hesabı tüfe

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Genel Kurul’da dün gece siyasi parti grupları tarafından ayrı ayrı önerge verilerek bunda da değişikliğe gidildi. Kira artışında, aydan aya TÜFE değişimi yerine TÜFE'deki “12 aylık ortalamalara göre değişim” dikkate alınarak hesaplanacak. 

KİRACININ KAZANCI NE OLACAK?

Gerek Yİ-ÜFE’de, gerekse TÜFE’de 12 aylık ortalama enflasyon, genellikle aydan aya enflasyonun altında seyrediyor. Örneğin, Yİ-ÜFE olsaydı bin liralık kira ocak ayında yüzde 33.64 artırılarak bin 336 liraya kadar çıkartılabilecekti. 

Kanun teklifi ilk haliyle Meclis’ten geçseydi, bu kez bin liralık kira ocakta yüzde 20.30’a kadar artırılarak bin 203 lira olacaktı. Dün gece kabul edilen önergeyle ise bin liralık kira ocakta en fazla yüzde 16.33 oranında artışla bin 163 liraya kadar yükselebilecek. 

Aydan aya TÜFE ile 12 aylık ortalama TÜFE  makası, enflasyonun hızlı...