28 / 03 / 2024

Kira bedeli kdv oranı

Kira bedeli kdv oranı

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen bugünkü yazısında okuyucularının emlakla ilgili sorduğu soruları yanıtladı. İşte o haber...

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

İstanbul'da kiralık ev fiyatları rekora koşuyor! Ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira!

Geçinemiyoruz Platformu'nun Ağustos ayı raporuna göre Kadıköy'de 30 bin lira ve altı ilanlara bakıldığında ortalama kira 16 bin 180 TL, 20 bin TL ve altı ilanlar baz alındığında ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

İş GYO'nun gayrimenkullerinin 2021 kira değeri ne oldu?

İş GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi alışveriş merkezi ve iki çarşı için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 9 milyon 3 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 7 milyon 5 bin TL  değerinde gerçekleşti. 

Pendorya AVM'nin 2021'deki kira değeri ne oldu?

TSKB GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi Pendorya Alışveriş Merkezi için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 10 milyon 7 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 6 milyon 3 bin TL  değerinde gerçekleşti. 

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Yeni Gimat GYO 2021'de 1.3 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO, 2021'de şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak kira bedeli toplamı 1 milyon 281 bin 257 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı. 

Avrasya GYO, Samsun İlkadım Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan; Samsun ili Kıran Mahallesinde bulunan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile yapılan sözleşmenin 1 sene daha uzatılarak, aylık 500 bin TL + KDV kira bedeli belirlenmesine karar verildi.

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pendorya AVM'nin 2020 kira geliri 4,6 milyon TL!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Pendorya Alışveriş Merkezi için takdir edilen 2020 yılı ekspertiz kira bedeli KDV hariç yıllık 10,3 milyon TL olup, 2020 yılı sonunda elde edilen kira gelirleri toplamı KDV hariç 4,6 milyon TL oldu.

Yeni Gimat GYO 2020'de 594 bin 490 TL kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı içerisinde şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 594.390 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

İlk 10 ayda şehir hastanelerine 5.4 milyar TL kira bedeli ödendi!

2020'nin ilk 10 ayında ‘yap- kirala devret modeli’ ile yaptırılan hastanelere kira bedeli olarak 5 milyar 381 milyon 914 bin 630 TL 95 kuruş ödendi. 

Kira bedeli kdv oranı Haberi

Kira bedeli kdv oranı

Geçen hafta altı gün boyunca “Gerçek Kişiler İçin Vergi Rehberi” adı altında mart ayında verilecek beyannameler ile ilgili, özet bilgileri sizlerle paylaşmıştım. Yazı dizimiz ile beraber oldukça fazla sayıda mail yoluyla soru geldi. Bu soruların yanıtlarını, bugünden başlayarak zaman zaman köşemde akratacağım


Sahibi bulundukları konutları kiraya verenler, kira ile oturdukları konutun kira bedelini gider yazabilir mi? 


Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı 2 farklı şekilde tespit edilebilmektedir. Bildiğiniz üzere, bu tespit ya götürü gider yöntemi ya da gerçek gider yöntemi seçilerek yapılmaktadır. Götürü gider yönteminde, kira gelirinden istisna tutarını düştükten sonra kalan tutarın yüzde 25'i oranındaki götürü gideri gerçek giderlere karşılık olmak üzere indirebilmekteyiz. Bu usulü seçenlerin beyannameye bu yüzde 25'lik kısım ile ilgili olarak herhangi bir evrak sunmaları...