29 / 03 / 2024

kira depozitosu muhasebe kaydı

kira depozitosu muhasebe kaydı

Yeni düzenlemeye göre; depozito 3 aylık kirayı geçmeyecek ve kiraya verene ödenmeyip kiracı adına bankaya yatırılacak. Dövizle ödenen kira 5 yılda bir yeniden belirlenebilecek. Kiracının ödemediği aidattan kiraya veren de sorumlu olacak.

Kira depozitoları bankaya yatırılacak!

Kiraya verenin elden almayı tercih ettiği depozito bedelinin taraflarca bankaya yatırılması yasal bir zorunluluk oldu. Müşterek hesapta tutulan depozito bedelinin kullanılmadığı dönemde faizle değer kazanması ve tarafların keyfiyete kullanmasını önleyecek

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 maddede kira depozitosu ve geri alınması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kira depozitosu ve geri alınması konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kira depozitosu ve geri alınması...

Şehir hastanelerinin kira ödemelerinde hata mı yapıldı?

Şehir hastanelerinde muhasebe kayıtları doğru tutulmadığı, kira ödemelerinin ise Giderler Hesabı’na borç kaydedilmek suretiyle yapıldığı iddia edildi.

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

İşyeri kira depozitosu 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında ilk ayın kira bedeli ile depozito bedelinin de ödenmesi istenebiliyor. Peki, işyeri kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi kiracı eve taşınmadan önce ilk ayın kirasını ve depozito bedelini talep edebiliyor. Depozito mal sahibinin istediği miktarda olamıyor. Peki, konut kira depozitosu 2016 ne kadar?

İşyeri kira depozitosu 2016!

İşyeri kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, 2016 yılında işyeri kira depozitosu ne kadar? İşte işyeri kira depozitosu 2016..

kira depozitosu muhasebe kaydı Haberi

kira depozitosu muhasebe kaydı


"Kira Hukuku Sempozyumu"na İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halil Akkanat, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Faruk Acar, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Alper Gümüş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat Aydoğdu ve Doç. Dr. Serkan Ayan, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat İnceoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Emre Gökyayla, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Muhammet Özekes, Doç. Dr. Hasan Petek ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen konuşmacı olarak katıldı.


ÜST SINIR GELDİ

Doç. Dr. Murat Aydoğdu, yeni kanunun depozito alımına da yeni kriterler getirdiğine işaret ederek, depozitoya üst sınır konduğunu ve artık kiraya verene verilmeyeceğini belirtti. Aydoğdu, "Yeni kanunun 342'nci maddesiyle depozito 3 aylık kira bedeliyle sınırlandı. Üç aylık kiranın üzerinde...