26 / 04 / 2024

Kira depozitosu nedir

Kira depozitosu nedir

Depozito, gayrimenkul kiralamalarında söz konusu gayrimenkulün demirbaşlarının temiz ve bakımlı kullanacağına, zarar verilmeyeceğine dair verilen sözün teminatı olarak biliniyor. Peki, kira depozitosu hangi durumlarda geri alınamaz?

Kira depozitosu nasıl alınır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ilk ayın kirası ile depozito bedelini mal sahibine ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu nasıl alınır?

Kira depozitosu bankaya mı yatmalı?

'Depozito, kiralayana teslim edilmiyor, kiracı ve kiralayan adına bankada açılacak hesaba yatırılıyor. Kiralanan gayrimenkulün tahliyesiyle birlikte kiracıya iade ediliyor.'

Kira depozitosu 3 aylık kirayı geçmeyecek!

Yeni düzenlemeye göre; depozito 3 aylık kirayı geçmeyecek ve kiraya verene ödenmeyip kiracı adına bankaya yatırılacak. Dövizle ödenen kira 5 yılda bir yeniden belirlenebilecek. Kiracının ödemediği aidattan kiraya veren de sorumlu olacak.

Kira depozitoları bankaya yatırılacak!

Kiraya verenin elden almayı tercih ettiği depozito bedelinin taraflarca bankaya yatırılması yasal bir zorunluluk oldu. Müşterek hesapta tutulan depozito bedelinin kullanılmadığı dönemde faizle değer kazanması ve tarafların keyfiyete kullanmasını önleyecek

Kiracı Depozito Kanunu!

Kiracı olarak bir eve taşındığınızı farz edelim. Bu durumda eve girerken ev sahibine depozito+ kira ödemesi yapmanız gerekiyor. Söz konusu depozito ile ilgili yasal hükümler Kiracı Depozito Kanunu kapsamında düzenleniyor...

Kira depozitosu nedir?

Türk Borçlar Kanunu'nun 342. maddesine göre, kiralama işlemlerinde kiracıdan güvence vermesi isteniyor. Kanun hükümlerine göre kiracının güvence vermesi hususunda kiracıdan alınan kira depozitosu nedir? İşte yanıtı...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur?

Konut kiralamalarında son zamanlarda en çok duyulan kelimelerden biri de Kira kredisidir. Peki, Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur? İşte detaylar...

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

Kira gelir vergisi, belirli bir taraf aracılığıyla ödenmesi gereken bir vergi türüdür. Bu vergiyi kiracının ödeme yükümlülüğünün olup olmaması merak konusudur. Bu önemli konuda bilinmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Peki kira gelir vergisi nedir ve kim öder? İşte detaylar...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı, bazı taşınmazlar için ödenmesi gereken bir vergidir. Ticari taşınmazlar için geçerli olan bu vergi, her iş yeri için farklı miktarlarda ödenmektedir. Belirli bir hesaplama formülü olduğu için iş yeri için hesaplanabilir. Peki kira stopajı nedir ve nasıl hesaplanır?

Kira stopajı nedir? Kira stopajı kim öder?

Kira stopajı konusu pek çok kiracıyı ilgilendiren bir konudur. Bu konu nezdinde kira stopajı nedir sorusu da yöneltilmektedir. İşte merak edilen detaylar…

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira sertifikası denilince, tüm çeşitli hak ve varlık finansmanı sağlamak için ihraç edilen ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık içinde uygulanan bir yatırım türü olduğu ifade edilmektedir.

Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder?

Kira stopajı; Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesi kapsamında kiraya verilen mallar üzerinden kesilen vergi olarak ifade ediliyor. Peki, Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır? Kira stopajı hesaplanırken nelere dikkat edilir? İşte detaylar!

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira stopajı nedir, nasıl hesaplanır?

Kira stopajının ne olduğu ve kira stopajının nasıl hesaplandığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen detaylar!

Kira depozitosu nedir Haberi

Kira depozitosu nedir

Kira depozitosu hangi durumlarda geri alınamaz?

Gayrimenkul kiralamalarında söz konusu gayrimenkulün demirbaşlarının temiz ve bakımlı kullanacağına, zarar verilmeyeceğine dair verilen sözün teminatı olarak depozito veriliyor. 


Depozito, bazen 1 aylık kira tutarı, bazen 2 aylık, 3 aylık kira tutarı kadar, hatta mal sahibinden mal sahibine veya kiracının vereceği referansa bağlı olarak depozito miktarı değişebiliyor. 


Yasal olarak verilen depozitonun bir bankaya bloke edilmesi gerekiyor. Kiracıların evi boşaltması durumunda depozitoyu geri alması gerekiyor. Peki, kira depozitosu hangi durumlarda geri alınamaz?


Kira depozitosu geri alma işlemi için ev sahibi ile mutabakata varıp kiracının evde hasar oluşturması durumunda bedel olarak kira depozitosundan kesinti yapılabiliyor. 


Depozito olarak adlandırılan güvence bedeli, kira süresinin sonunda herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda iade ediliyor. Evde herhangi bir zararın olmaması halinde yine de ev sahibi...