25 / 04 / 2024

kira depozitosu

kira depozitosu

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracılardan eve girerken depozito tahsil ediliyor. Peki, kiracı verdiği bu depozitosunu ne zaman ve nasıl alabilir?

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

2016 kira depozitosu ne kadar?

Mal sahibi ilk etapta kiracısından depozito bedeli de talep edebiliyor. Bu bedel, güvence bedeli oluyor. Mal sahibinin muhtemel zararlara karşı teminatı oluyor. Peki, 2016 kira depozitosu ne kadar?

Kira depozitosu hesaplama 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi, kiracısından depozito talep edebiliyor. Bu depozito bedelinin sınırları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu nasıl hesaplanır?

Kira depozitosu 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme yapılırken mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, kira depozitosu 2016 ne kadar?

Kira depozitosu nasıl alınır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ilk ayın kirası ile depozito bedelini mal sahibine ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu nasıl alınır?

Kiracı depozitosu 2015!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri kiracısından taşınmaza taşınmadan önce kira depozitosunu isteyebiliyor. Peki, kiracı depozitosu 2015 ne kadar? Kiracı depozitosu nasıl tahsil edilir?

Kira kontratında depozito ne kadar?

Taşınmaz kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilebiliyor, ancak bu bedel kanundaki sınırı aşamıyor. Peki, kira kontratında depozito ne kadar? Kira kontratında depozito iadesi nasıl olur?

Kira depozitosu bankaya mı yatmalı?

'Depozito, kiralayana teslim edilmiyor, kiracı ve kiralayan adına bankada açılacak hesaba yatırılıyor. Kiralanan gayrimenkulün tahliyesiyle birlikte kiracıya iade ediliyor.'

10 soruda yeni kira düzenlemesi!

Taşınmaz malların kiralanmasında tarafların yasal hak ve sorumlulukları 6098 sayılı Yeni Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Peki tarafların kiralamadaki hakları nelerdir? İşte 10 soruda yeni kira düzenlemesi...

Kirada yeni dönem! Depozitoya sınır geldi!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Kira Hukuku Sempozyumu'nda yeni yasayla gelen ama pek bilinmeyen düzenlemelere dikkat çekildi. Konuşulan konulardan biri de yeni kira düzenlemesiydi...

2015 kira depozitosu ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında yaptığınız anlaşmaya istinaden bir kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesini de yapmanız gerekiyor. Peki, 2015 kira depozitosu ne kadar?

Kiracıdan ne kadar depozito alınır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito adı altında güvence bedeli alabiliyor. Kiracıdan ne kadar depozito alınır? Mal sahibi istediği oranlarda kiracıdan depozito alabilir mi?

Kiralamalarda depozito!

Kiralamalarda, kiraya veren malını kiracıya verirken; kiracı ise malı belirlenen sürede kullanma karşılığında bir bedel ödüyor. Ancak yaşanması muhtemel zararlara karşılık kiracıdan depozito talep ediliyor...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozitosu kaç aylık alınır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kira depozitosunun 3 aydan fazla alınmasının cezai müeyyidesi var mıdır? Şahıs kefaletinde eşinin imzası, elle yazılması, azami kefalet miktarı ve vade belirtilmesi şart mıdır? Yıllık kontrat devam ederse, 3 yıl müddetle geçerli olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 maddede kira depozitosu ve geri alınması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kira depozitosu ve geri alınması konusunu kaleme aldı. İşte 5 maddede kira depozitosu ve geri alınması...

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

İşyeri kira depozitosu 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında ilk ayın kira bedeli ile depozito bedelinin de ödenmesi istenebiliyor. Peki, işyeri kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira bedelinin yanında mal sahibi kiracısından depozito da talep edebiliyor. Peki, söz konusu kira depozitosu 2017 ne kadar?

Konut kira depozitosu 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi kiracı eve taşınmadan önce ilk ayın kirasını ve depozito bedelini talep edebiliyor. Depozito mal sahibinin istediği miktarda olamıyor. Peki, konut kira depozitosu 2016 ne kadar?

İşyeri kira depozitosu 2016!

İşyeri kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito talep edebiliyor. Peki, 2016 yılında işyeri kira depozitosu ne kadar? İşte işyeri kira depozitosu 2016..

2016 kira depozitosu ne kadar?

Mal sahibi ilk etapta kiracısından depozito bedeli de talep edebiliyor. Bu bedel, güvence bedeli oluyor. Mal sahibinin muhtemel zararlara karşı teminatı oluyor. Peki, 2016 kira depozitosu ne kadar?

kira depozitosu Haberi

kira depozitosu

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların cebinden çıkan masraflar arasında depozito bedeli yer alıyor. Depozito, eve girerken ileride yaşanması muhtemel sorunların tahsili adına mal sahibinin güvencesi için alınıyor. 

Kiracı depozitosu ile ilgili hususlar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Mal sahibi burada belirtilen sınırdan fazla depozito alamıyor. Söz konusu güvence üç aylık kira bedeli ile sınırlandırılıyor. 

Örneğin bir konut kiraladığınızı ve kira bedelinizin 2.500 TL olduğunu düşünelim. Bu durumda depozito için maksimum 7.500 TL depozito ödeyebilirsiniz. Mal sahibi bu rakamdan daha yüksek bir bedeli talep etme hakkına sahip olamaz.

Kiralamanın sona ermesi halinde ise ilk başta verilen bu depozitonun ne zaman ve nasıl geri alınacağı merak konusu. Peki, kiracı depozitosunu ne zaman alır?

KİRACI DEPOZİTOSUNU NE ZAMAN ALIR?

Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde eğer taraflar arasında maddi yönden...