29 / 03 / 2024

Kira gelir beyanname süresi uzatıldı mı

Kira gelir beyanname süresi uzatıldı mı

Kira gelir beyanında 1 Mart’ta başlayan süre uzatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sürenin 31 Mart'a kadar uzatıldığı ifade edildi.

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Kira gelir vergisinde muaf olunan durumlar!

Kira gelirinde beyanname dönemi başladı. Kimileri gelir vergisi beyannamelerini 25 Mart'a kadar teslim ederken, kimileri de beyanname vermeyecek. İşte muafiyet şartları...

Kira gelir vergisi beyannamesi ve 1. taksiti bugün son!

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. Mükellefler beyannamelerini vermezse istisnadan yararlanamıyor...

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018!

Mart ayı vergi takviminde belirtilen kira gelir vergisi son beyanname günü uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018 ne zaman oldu?

Kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Konut kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde mülk sahiplerinin beyanname verilmesi gerekiyor, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor. Peki, kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Kira gelir beyanname süresi uzatıldı mı Haberi

Kira gelir beyanname süresi uzatıldı mı

Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden kişileri, banka, PTT, sigorta şirketleri gibi kurumlar üzerinden yaptıkları denetlemelerle çok rahat belirleyebiliyor.   


Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, daha önce Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, geçen sene itibarıyla her bir konut için 3 bin 600, iş yeri için 29 bin lirayı aşkın kira geliri elde edenlerin beyanda bulunmak zorunda olduğunu söylemiş ve bu miktarların üzerinde kira geliri olanların beyannameleri istisna oranlarını düştükten sonra vermeleri gerektiğini dile getirmişti.


Kira gelirini beyan etmeyenlerin, açıklanmayan miktarın iki katına kadar ceza ödeme ihtimali söz konusu.


Birden fazla konutu olanların sadece bir kez istisna oranından yararlanabileceğini anlatan Kolçak, şöyle konuşmuştu:


"Cezaya düşmemek için 2015'te kira geliri olanlar beyan vermeli. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2...