29 / 03 / 2024

kira gelir vergisinde muafiyet

kira gelir vergisinde muafiyet

Gayrimenkullerin kiralanmasından doğan kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kirada vergi muafiyeti var mı?

Kira gelir vergisi muafiyeti 2015!

Taşınmaz mallarını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi ödemek için belirlenen sınırın üstünde gelir elde edilmiş olması gerekiyor. İşte kira gelir vergisi muafiyeti 2015...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Kira geliri vergisinde istisna tutarı ne kadar?

Posta gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugünkü yazısında kira gelir vergisini kaleme aldı. İşte Turan'ın "Kira vergisinde ince hesap" başlıklı o yazısı...

Kira gelir vergisinde beyana tabi ücretler!

1 Mart'ta başlayan gelir vergisi beyan dönemi 30 Nisan'da sona erecek. Peki gelir vergisinde ücret matrahı bazı nedir, hangi ücret beyan edilmez? İşte gelir vergisi beyanıyla ilgili detaylar...

Kira gelir vergisinde muaf olunan durumlar!

Kira gelirinde beyanname dönemi başladı. Kimileri gelir vergisi beyannamelerini 25 Mart'a kadar teslim ederken, kimileri de beyanname vermeyecek. İşte muafiyet şartları...

Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde ilk taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Senede iki taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde 1. taksitler Mart ayında ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman başlıyor?

Kira gelir vergisinde dikkat edilecek 15 madde!

Kira gelir vergisi beyanname ve ödeme sürecinde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kira gelir vergisinde dikkat edilecek 15 madde..

Kira gelir vergisinde yüzde 5 indirim!

Kira gelir vergisi indirimleri arasında yüzde 5'lik bir indirim de bulunuyor. Peki, bu indirim kimlere, hangi koşullarda yapılıyor?

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

Kira gelir vergisi nereye ödenir 2018?

2018 kira gelir vergisinde beyanname ve ödeme dönemi 1 Mart itibari ile (dün) başladı. Peki, kira gelir vergisi nereye ödenir 2018? Ödeme nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?

Kira gelir vergisi beyannamesi 2018!

Kira gelir vergisinde beyanname dönemi yaklaşıyor. 2018 yılı kira gelir vergisi beyannameleri 1 Mart itibari ile verilmeye başlanacak..

kira gelir vergisinde muafiyet Haberi

kira gelir vergisinde muafiyet

Kirada vergi muafiyeti var mı?

Gayrimenkullerin kiralanmasından doğan kira gelir vergisi, beyana dayalı vergi türü olup, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar yapılıyor. Verginin 1. taksiti Mart ayında, 2. taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor.


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,


- İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar beyanname vermek zorunda oluyor.


Kirada vergi muafiyeti bu sınırı aşmayan kimseler için söz konusu oluyor. İstisnadan daha düşük gelir elde eden kimseler, vergiyi beyan etmiyor.


Gelir Vergisi;

-Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ...