26 / 04 / 2024

kira kdv

kira kdv

Yeni yasayla konut kira artışı konusundaki kavga sona erecek. Bundan böyle konut kira artışları, son bir yıllık süre içerisinde Türkiye İstatislik Kurumu(TÜİK) tarafından açıklanan üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artış oranını aşamayacak

Kirada beyan arttı!

Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini (Gayrimenkul Sermaye İradı Geliri) mercek altına almak için 2007 yılında başlattığı çalışma meyvelerini verdi. Bu sürede İzmir’de mükellef sayısının yüzde 100’ün üzerinde arttığı bildirildi

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İş GYO'nun gayrimenkullerinin 2021 kira değeri ne oldu?

İş GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi alışveriş merkezi ve iki çarşı için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 9 milyon 3 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 7 milyon 5 bin TL  değerinde gerçekleşti. 

Pendorya AVM'nin 2021'deki kira değeri ne oldu?

TSKB GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi Pendorya Alışveriş Merkezi için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 10 milyon 7 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 6 milyon 3 bin TL  değerinde gerçekleşti. 

Nurol GYO 2021'de 5.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Nurol GYO'nun 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri KDV hariç 5,5 milyon TL olarak belirlendi.

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

Koray GYO 2021'de 3.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Koray GYO portföyünde kiralanmış olan gayrimenkullerden, yıllık bazda toplam KDV hariç 3 milyon 503 bin 649,53 TL kira geliri elde edildi. 

Yeni Gimat GYO 2021'de 1.3 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO, 2021'de şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak kira bedeli toplamı 1 milyon 281 bin 257 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı. 

İş GYO Ege Perla AVM'nin kira değeri ne kadar?

İş GYO Ege Perla AVM'nin yıllık KDV hariç kira değeri 10 milyon 532 bin 400 TL ve 23 adet bağımsız bölümün yıllık KDV hariç kira değeri 1 milyon 347 bin 240 TL olarak belirlendi. 

İş GYO Maslak ofis binasının kira değeri ne kadar?

İş GYO Maslak ofis binasının toplam aylık kira değeri 561 bin 200 TL olarak belirlendi. Gayrimenkulün KDV dahil toplam kira değeri ise 662 bin 216 TL oldu. Binanın KDV hariç yıllık kira değeri ise 6 milyon 734 bin 400 TL olarak belirlendi.

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı'nın kira değeri ne kadar?

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı kira değerleme raporunda gayrimenkullerin KDV hariç aylık pazar kira değeri 163 bin 530 TL, KDV dahil 192 bin 965,40 TL olarak belirlendi. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Avrasya GYO, Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kirasının 76 bin 272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

Avrasya GYO, Samsun İlkadım Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan; Samsun ili Kıran Mahallesinde bulunan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile yapılan sözleşmenin 1 sene daha uzatılarak, aylık 500 bin TL + KDV kira bedeli belirlenmesine karar verildi.

kira kdv Haberi

kira kdv



Türk Borçlar Kanunu bugün yürürlüğe giriyor. Yeni kanunun getireceği en büyük yenilik, konut kiralarında ev sahibi kiracı ilişkilerinde sıcak. Daha önce ayrı bir yasayla (Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun) düzenlenen kira deşmeleri, bundan böyle Türk Borçlar Kanunu içinde yer alacak. Yeni yasayla konut kira artışı konusundaki kavga sona erecek. Bundan böyle konut kira artışları, son bir yıllık süre içerisinde Türkiye İstatislik Kurumu(TÜİK) tarafından açıklanan üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artış oranını aşamayacak.


Üç aylık depozito


Ev sahiplerinin kiracılardan talep edebileceği güvence tutarı üç aylık kira bedelini aşamayacak. Güvence olarak verilen para kiracı tarafından ‘ev sahibinin onayı olmaksızın çekilmemek üzere’ vadeli mevduat olarak bankaya yatırılacak. Banka bu parayı ancak iki tarafın rızasıyla İcra takibinin kesinleşmesi ya da kesinleşmiş mahkeme kararınaa dayanarak kiracı veya ev...