27 / 04 / 2024

kira sözleşmeler

kira sözleşmeler

Ankara'da kira sözleşmesinde ödemelerin aybaşında yapılacağına ilişkin özel düzenleme bulunan kiracı A.D, Mayıs kirasını ayın ilk günü yatırmadı.

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün kuru belli oldu!

Kira sözleşmelerinde dövizden TL'ye geçişin detayları belli oldu. Buna göre, döviz üzerinden yapılan sözleşmeler kurda sözleşme tarihi esas alınarak hesaplanacak.

Kira sözleşmelerinin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenecek mi?

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı. Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, kira sözleşmelerin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenir mi? İşte cevabı...

Kira sözleşmesi avukatlık ücreti!

Kira sözleşmesi avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Ancak avukat yardımı ile hazırlanan sözleşmeler için belli bir ücretin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında yapılan anlaşma, kira kontratında belirtilerek taraflar arasında imzalanıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında yapılan sözleşmeler farklılık gösterebiliyor. İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2015...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2015 oranları!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşmeler için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2015 oranları...

Kira sözleşmesi hükümleri!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme "kira sözleşmesi" olarak ifade ediliyor. Peki, kira sözleşmesi hükümleri nelerdir?

Tarla arazi kira sözleşmesi!

Tarla arazi kiralamalarında da taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiralık arazi toplamı 100 dekarın üzerinde olanlar için Noter Onayı gerekiyor. İşte tarla arazi kira sözleşmesi..

Kira sözleşmesi nasıl olur?

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Sözleşmenin noterde yapılma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olur? Sözleşme nasıl olmalı?

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı!

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kiracıya kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı gönderilebilir mi?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014!

Damga Vergisinin, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması halinde ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi için ne kadar vergi ödenir? İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014..

Kira sözleşmesi formu 2014!

Tarafların aralarında yapacağı kira sözleşmesi kapsamında kira bedeline, kira zammına, kira süresine ve taraflara ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, kira sözleşmesi formu nasıl doldurulur? İşte kira sözleşmesi formu 2014..

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme!

Taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve kiracı arasında yapılan kira anlaşması kira sözleşmesinde belirtiliyor. Peki, kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme hangi mahkemedir? İşte kira sözleşmesinde görevli mahkeme..

kira sözleşmeler Haberi

kira sözleşmeler

Yargıtay, kiracının bir günlük geç ödemesini bile 'haklı ihtar ve tahliye' nedeni saydı.

Ev sahibi K.T de, kiracısı A.D'ye noter kanalıyla ihtarname çekti. İhtarnameyi alan kiracı 12 Mayıs günü kirasını yatırdı. Haziran kirasını da ayın ilk gününde yatırmayan kiracıya ev sahibi ikinci kez ihtarname çekti. Kiracı, ikinci ihtarname üzerine 6 Haziran'da kirasını ödedi.

EV SAHİBİ DAVA AÇTI: Ev sahibi K.T. 'kira bedelinin iki kez gecikmeli yatırıldığını' gerekçe göstererek kiracısının evini tahliye etmesi için dava açtı. Mahkeme, ödemelerin her ayın birinde yapılacağına ilişkin açık ifade olmadığını gerekçe göstererek, tahliye davasını reddetti.

İHTARNAMELER...