20 / 04 / 2024

kira sözleşmelerinde tl dönemi

kira sözleşmelerinde tl dönemi

AVM'lerde kiralama işlemlerinde TL'ye dönülmesi yeni bir tartışma getirdi. Dolar kurunu 3,4-4,0 TL arasında sabitleyen AVM'ler, son düzenleme sonrasında bu kuru 4,49 TL'ye yükseltti. Kirası artan perakendeciler ile AVM'ler yine karşı karşıya geldi...

Gayrimenkul sözleşmelerinde döviz dönemi bitti!

Gayrimenkul sözleşmelerinde TL dönemi resmen başladı. TL ile sözleşme için taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa 2 Ocak 2018 öncesindeki sözleşmeler için 2 Ocak Merkez Bankası efektif kuru dikkate alınacak..

Kira sözleşmelerinde TL'ye geçiş tebliğine tam destek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’den, kira sözleşmelerinde dövizden TL’ye geçiş tebliği taslağına tam destek geldi. 

Kiralar piyasa şartlarına göre belirlenmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Sözleşmeler Türk lirasına dönüştürülürken, kiralar piyasa şartlarına göre belirlenmeli" dedi. 

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde 'tahkim' şartına dikkat!

Avukat Öztürk Yazıcı, Eko Haber'de kaleme aldığı yazısında, kira sözleşmelerinde tahkim şartını anlattı. İşte Öztürk Yazıcı'nın o yazısı...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan birinin, kira sözleşmelerine ilişkin olacağı öğrenildi. 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile birlikte kira sözleşmeleri, e-Devlet Kapısı üzerinden düzenleneceği ifade edildi.

Kira sözleşmesinde aman dikkat! Bu maddeler mutlaka olmalı! İşte detaylar!

Kira sözleşmelerinde olmaza olmaz hususlar vardır. İşte kiracıların bilmesi gereken bazı detaylar!

Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 7 kural!

Bir taşınmazın kiralanması sırasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Kira sözleşmelerinin kapsamı Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?

Kira sözleşmeleri, karşılıklı borç yükleyen ve süreklilik arz eden bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklerin kira sözleşmelerinde belirtilmesi gerekiyor...

Yeni Gimat GYO 2021'de 1.3 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO, 2021'de şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak kira bedeli toplamı 1 milyon 281 bin 257 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı. 

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

İş yeri kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman ve Doç. Dr. Seda Öktem Çevik, iş yerlerinin kira sözleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrasya GYO, Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya GYO, Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin mevcut kiracısı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin kira sözleşmesinin 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 (Bir) yıl daha uzatılmasına ve aylık kirasının 76 bin 272 TL + KDV olarak belirlenmesine karar verildi.

Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Haber Ekspres köşe yazarı Dilek Yavuz Uysal, bugünkü köşesinde kira sözleşmeleriyle ilgili sorunları ve çözümlerini kaleme aldı. İşte Dilek Yavuz Uysal'ın 'Kira sözleşmeleri ile ilgili sorunlar ve çözümleri' başlıklı yazısı...

kira sözleşmelerinde tl dönemi Haberi

kira sözleşmelerinde tl dönemi

AVM ve perakendeciler arasındaki kira tartışmalarında sular durulmuyor. Kısa bir süre önce AVM kiralama işlemlerinde TL'ye dönüşüm koşulları netleşti. Buna göre döviz üzerinden yapılan kira sözleşmelerinin 2 Ocak 2018 tarihindeki kurdan (dolar için 3,77) TL'ye çevrilip sonra tüketici fiyat endeksi (TÜFE) enflasyonuyla günümüze getirilmesine karar verildi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Daha önce dolar kurunu 3,4-4,0 TL gibi rakamlarda sabitleyen pek çok AVM, yeni uygulamaya geçince metrekare fiyatına uygulanan dolar kurunu 4,49 TL'ye çıkardı. Bir ay öncesine göre kirası zamlanan perakendecilerle AVM'ler arasında yine kıyasıya pazarlıklar başladı. Anlaşma sağlanamayan noktalardan çıkmak isteyen perakendeciler, tazminat yüküyle karşı karşıya kalmaktan şikayet ediyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre, pek çok AVM'nin konumuna, işine göre ortalama yüzde 15 ile yüzde 30 arasında kurları düşük...