19 / 04 / 2024

kira yardımı başladı mı

kira yardımı başladı mı

Koronavirüs vakalarının Türkiye’de ilk görüldüğü süreçten bu yana en çok etkilenen küçük esnaf zor günler geçiriyor. Esnafların kira problemleri devam ediyor.

Ruhsar Pekcan: Kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır" dedi. 

Esnafa kira desteğinde yeni fırsat!

Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler yaşayan esnaf için destek başvurularında son gün 31 Mart 2021 olarak açıklandı. 

Kira ve gelir kaybı desteği için başvurular bugün yeniden başlıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, esnaf kira ve gelir kaybı desteği için başvuruların yeniden alınacağını duyurdu.

Ruhsar Pekcan: Esnafımızın kira desteği alması için gerekli altyapı tesis edildi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkara verilecek doğrudan hibe ve kira desteğiyle ilgili, "E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz" dedi.

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Ocak 2024 enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 tarihinde belli olacak. 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Kış seferberliği kapsamında, Bakanlık Belediyeler Kaymakamlık SYDV 7.500 TL maddi yardım başvurusu başladığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Anne babalara müjde! Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 1 Eylül’den itibaren hesaplara yatacak! Hemen başvurun!

Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiye yardımı başvuruları başladı. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet sisteminden online olarak alınacak. Ekonomik destek çerçevesinde kırtasiye yardımı için öğrenci başvuru süreci 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için merakla araştırılıyor.

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

Depremzedelere taşınma yardımı başladı mı? 15 bin TL taşınma yardımı hangi tarihte yatırılacak?

Depremden etkilenen bölgelerde evlerini kaybeden ya da taşınmak isteyen vatandaşlara yönelik devletin yaptığı yardım ödemelerinden biri olan taşınma yardımı, başvuru yapanların doğrudan hesaplarına yatırılıyor. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur? Taşınma yardımı ödemeleri  başladı mı?

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere destek açıklaması gelmişti. Peki deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Depremzede kira yardımı kaç lira? Deprem kira yardımı ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?

Depremzedelere yapılacak olan kira yardımına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Depremzedelere kira yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

kira yardımı başladı mı Haberi

kira yardımı başladı mı

Aylardır lokanta, restoran, kantin, kafe ve pastaneler müşteriye kapılarını açamazken, paket servisle ayakta durmaya çalışan esnaf, kira, vergi, SGK ve faturalarını ödeyemekte güçlük çekiyor. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; esnaflar kira desteğinde ödemelerin hala yapılmadığını belirterek, "Esnaf kirasını ve elektrik ücretini ödemeye devam ediyor" diyor.

Esnafların açıklamaları şu şekilde: 

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu: 2020 yılının mart ayından bu yana işyerini açamayan, açsa da eski işlerini bulamayan üyelerimiz zor durumdadır. Yazın ardından yeniden hayata geçirilen pandemi tedbirleri ile İzmir’de, 6 bin 926 (kahvehane, çay bahçeleri, oyun salonları) işyerinin faaliyetleri durdurulmuş, 25 bin 564 (lokanta, restoran, bakkal, berber, kuaför) işyerine sınırlama getirilmiş ve 7 bin 713 (servis, kantin, kırtasiye) işyeri dolaylı olarak etkilenmiştir. 40 bin 203 işyeri, yanlarında...