24 / 04 / 2024

kiracı beyanı 2013

kiracı beyanı 2013

Konutunuzu veya iş yerinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Elde edilen kira gelirleri "gayrimenkul sermaye iradı" olarak vergiye tabi tutuluyor. Bunun için ise kiracı beyanı verilmesi gerekiyor...

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Ev sahibi ve kiracılara yönelik gerçekleşen çalışmalar kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gerekli uygulamalar yapılırken, tebligatların da tek tek gönderilmeye başlandığı da kaydedildi. 

Tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralanan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyan olarak biliniyor. Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye

Kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi önceden beyan edebiliyor. İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2022...

Kiracı tahliye taahhüdü örneği 2021!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. Peki, tahliye taahhüdü nasıl hazırlanıyor? İşte kiracı tahliye taahhüdü örneği 2021...

İşyeri kira stopajları beyan etme davası!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Yusuf İleri, mülk sahibi kiraya verdiği iş yerinden gelir vergisi stopajı beyan etmediği gerekçesiyle kiracısı aleyhine açacağı dava ile ilgili sonucu açıkladı.

Kiracı tahliye taahhüdü örneği!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı taşınmazı boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor. Peki, tahliye taahhüdü nasıl hazırlanır? İşte kiracı tahliye taahhüdü örneği..

Tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur?

Tahliye taahhüdü veren kiracının beyan ettiği tarihte evi boşaltması gerekiyor. Peki, tahliye taahhütnamesi varken kiracı çıkmazsa ne olur? Tahliye taahhütnamesi varken çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet!

Kira geliri elde eden ancak kira gelir vergisini ödemeyen ev sahipleri, kiracısı tarafından ihbar edilebiliyor. Peki, kira gelirini beyan etmeyenleri şikayet nasıl yapılır?

Kiracı tahliye taahhütnamesi davasında görevli mahkeme!

Kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına ilişkin olarak yaptığı yazılı irade beyanına kira tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, kiracı tahliye taahhütnamesi davasında görevli mahkeme hangisidir?

Türkiye'deki hanelerin yüzde 26'sı kiracı olarak belirlendi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. Rapora göre Türkiye'deki hanelerin yüzde 26' sı kiracı olarak belirlendi!

Kiracı tahliye davası örneği!

Borçlar Kanunu kanunu kapsamında yer alan kira hukuku esaslarına göre kiraya verenin tek taraflı irade beyanı ile sözleşme sona erdirilebiliyor. İşte kiracı tahliye davası örneği..

2013 yılı en yüksek kurumlar vergisi beyan eden ilk 100 mükellef açıklandı!

2013 yılı Kurumlar Vergisi beyanlarına ilişkin 2014 yılı Nisan ayında kurumlar vergisi mükelleflerince verilen beyannamenin sonucunda Türkiye genelindeki en yüksek beyanda bulunan ilk 100 mükellef listesi belirlendi.

kiracı beyanı 2013 Haberi

kiracı beyanı 2013

Kiracı beyanı!

Kiracı beyanı bir diğer deyişle kira beyannamesi ile ilgili hükümler Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi kapsamında yer alıyor. Rehberde belirtilen esaslara göre, mal ve hakların kira gelirlerinin hangi hallerde ve nasıl vergilendirileceği konusu Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesini izleyen maddelerinde açıklanıyor.


Vergi mükellefiyeti, mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifa ve intifa hakkı sahipleri ile kiracıları tarafından işyeri, mesken ve benzeri şekillerde kullanılmak üzere bu mal ve hakların kiraya verilmeleri sonucunda kira geliri elde etmeleri nedeniyle doğar. Elde edilen bu kira gelirleri “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. 


Gayrimenkulleri işyeri olarak kiralayan kişi ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi yapacaklardır. Yani işyerinin kiracıları, ödeyecekleri kira üzerinden vergi keseceklerdir.


Kimlerin vergi kesintisi...