16 / 04 / 2024

Kiracı genel kurula katılabilir mi

Kiracı genel kurula katılabilir mi

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, kat malikleri kurul toplantısında oy dağılımı nasıl olur? Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

Kiracı genel kurula katılabilir mi?

Apartmanda düzenlenen genel kurul toplantılarında apartman ile ilgili gündemde olan hususlar görüşülüyor. Peki, kiracı genel kurula katılabilir mi? Kiracı genel kurulda oy hakkına sahip mi?

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

Vakıf kiracılarına zam şoku! Kiracılara yüzde 300 ile 500 arasında zam uygulandı! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Manisa’da kendisine ait olan işyerlerindeki kiracılarına yaptığı 2023 yılı zammı herkesi şok etti. İşte o zammın detayları...

Çimento sektöründe 2021'in ilk yarısında neler yaşandı?

Çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO tarafından, 2020 Faaliyet Yılı 63. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Genel Kurula sektörün yüzde 94’ünü temsil eden çimento üreticileri katılım gösterdi. 

Emlak Konut GYO bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

DRT Bağımsız Denetim VE SMMM A.Ş. (DELOİTTE) firmasının, Emlak Konut GYO'nun 2021 yılı bağımsız denetim firması olarak onaylanması hususunun olağan genel kurula teklif edilmesine karar verildi. 

TSKB GYO'dan AVM kiracılarına kira indirimi!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Alışveriş Merkezinde faaliyet gösteren kiracılarına desteklenmesini teminen; kira bedellerinde indirim uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı.

13 bin 500 vakıf kiracısı için yapılandırma başvuruları 28 Şubat'ta sona eriyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 13 bin 500 vakıf kiracısı için başvuru sürecinin 28 Şubat'ta sona erdiğini hatırlattı. 

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına 2021'de kira artışı yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kiracılarına 2021 yılında kira artışı yapılmayacağı duyuruldu.

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracıların geçmiş borçlarını kapatması veya ödeme planına bağlamaları şartıyla ve her bir kiracı özelinde değişen şekil ve tutarlarda kira desteği sağlanması hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verildi. 

Kiracı genel kurula katılabilir mi Haberi

Kiracı genel kurula katılabilir mi

Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir.


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. 


İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz. Peki, kurulda oy...