24 / 04 / 2024

kiracı tahliye sebepleri

kiracı tahliye sebepleri

Konut kiralarındaki fahiş artışı engellemek adına yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni kira düzenlemesi kapsamında kira artışlarına yüzde 25'lik bir sınırlama getirildi. Peki, bu sınırlama kiracıların tahliyesine sebep olabilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Bu yapan ev sahibi tazminat ödemek zorunda!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar son zamanlarda artmaya başladı. Fahiş kira artışı sebebi ile ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmaya çalışıyorlar. Peki, kira sözleşmesi sona ermeden evden çıkarılan kiracının tazminat hakkı var mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 ay süre var!

Yükselen kira fiyatları kiracı ile konut sahiplerinin karşı karşıya gelmesine neden oldu. Kira tespit ve tahliye davalarının sayısı yüzde 20'lere ulaştı. Hak kaybı yaşanmaması için dikkatli olunmasına dikkat çeken uzmanlar, önemli uyarılar yaptı.

Kiracı hangi hallerde evden çıkarılır?

Kiracılık hukuku gereğince 10 yılı dolduran kiracılar hariç, mal sahibi kiracısını sözleşmenin sona ermesi sebebiyle çıkaramıyor. Ancak yasal gerekçelerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, kiracı hangi hallerde evden çıkarılır?

Kiracı tahliye süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kiracı tahliye süresi nedir?

Kiracıyı nasıl tahliye ederim?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını her istediği zaman tahliye edemiyor. Kiracıdan tahliyesinin istenilebilmesi için bazı yasal gerekçelerin doğması gerekiyor. Peki, kiracıyı nasıl tahliye ederim diyorsanız işte yanıtı..

Kira kanununa göre tahliye sebepleri!

Taşınmaz kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren uygulamaya göre haklı gerekçe olmasan kiracı tahliye edilemiyor. İşte kira kanununa göre tahliye sebepleri..

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası görevli mahkeme!

Gayrimenkul sahibi mesken ihtiyacı olması halinde ya da evi tadilat yaptırması gereken durumlarda kiracıya tahliye davası açılabiliyor.Peki, ihtiyaç nedeniyle tahliye davası görevli mahkeme neresidir?

Kiracının evi tahliye şartları!

Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda anlatılıyor. Peki, Kiracının evi tahliye şartları neler? Kiracının evi tahliyesi için gerekçeler neler?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Kiracı tahliyesi ile ilgili açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Borçlar Kanuna göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Peki, kiracının tahliyesi nasıl olur?

Hangi koşullarda tahliye yapılır?

Tahliye nedir? Hangi durumlarda tahliye yapılır? Tahliye sebepleri nelerdir? Tahliye taahhütnamesi nedir? sorularının cevapları ve tahliye konusu hakkında detaylı bilgi edinmek için haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Ev sahibi tahliye!

Ev sahibi tahliye için gayrimenkulü yeniden inşa ettirmek veya içerde büyük çaplı tamirat, genişletme veya değişiklik işlemi yaptırmak için evi boşalttırabiliyor. Kira sözleşmesinin bitiminden bir ay sonra dava açılabiliyor...

Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri!

Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinden birincisi; bir kira dönemi içerisinde kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ev sahibi iki defa haklı şekilde ihtar göndermişse kira döneminin sonunda tahliye hakkı oluşuyor...

Kiracının tahliye sebepleri!

Kira tahliyeleri, kiraya verenden ve kiracıdan olmak üzere iki farklı nedenlerle söz konusu oluyor. Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu hükümlerine göre kiracının tahliye sebepleri arasında, kira borcunun ödenmemesi bulunuyor...

Kiracılar bu maddelere dikkat! Evinizden çıkartılabilirsiniz! 

Ev sahibi ve kiracı arasında esen sert rüzgarlar tahliye davalarını da yeniden gündeme getirdi. Peki kiracının tahliyesi hangi durumlarda gerçekleşir? İşte kira hukukumuza göre tahliye sebepleri...

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Kiracı tahliye davası kaç yıl sürer?

Kira sözleşmesinin feshi bildirim ya da dava yoluyla da gerçekleşebiliyor. Peki mahkemelik durumlarda tahliye davası kaç yıl sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı krizi dur durak bilmiyor! Tahliye davalarında şok eden detay! Siz de kontrol edin, mağdur olmayın!

Konut sahibi ve kiracı sorunları gün geçtikçe resmen artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahipleri kiraya astronomik zamlar uyguluyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davalarıyla karşılaşıyor. İşte tahliye davaları ile ilgili merak edilenler...

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor! Kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayıldı! Şimdi bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüksek kira kaosunda sular durulmuyor. Peki kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayılır mı? 

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

kiracı tahliye sebepleri Haberi

kiracı tahliye sebepleri

Uzun zamandır gündemde olan fahiş kira artışlarıyla ilgili beklenen düzenleme sonunda geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çalışmaların tamamlandığı yeni kira düzenlemesine dair tüm detayları bugün açıkladı. 

Bakan Bozdağ, yeni kira düzenlemesini ilişkin yaptığı açıklamasında; ''Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonunda bugün Borçlar Kanunu’na geçici bir madde eklenmesi söz konusu olacaktır. Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek şartı ile yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu’na eklenecektir.'' dedi. 

Bu açıklama kapsamında konut kiralarına yapılacak olan zam oranı; 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde yüzde 25'le sınırlandırılmış olacak. Peki, bu yeni düzenleme kiracıların tahliyesine neden olabilir mi?

Yeni kira düzenlemesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul...