18 / 04 / 2024

kiracı tahliyesinde icra

kiracı tahliyesinde icra

Kiracının belirlenen tarihte kiraladığı evi şartsız boşaltacağına dair imzaladığı resmi belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nasıl çözülür? Tahliye taahhütnamesi nasıl icraya konulur?

200 kiracısını icraya verdi, ev sahibinin oyununu avukat ortaya çıkardı

Ankara'da bir sitede 200 kiracısına 5 yıl geriye dönük olarak TEF-TÜFE zam oranı farkı isteyen ve kiracıları hakkında icra işlemi başlatan ev sahibinin oyunu mahkemede ortaya çıktı.

Kirayı ödemeyen kiracıya icra takibi başlatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracım kirayı 6-7 aydır ödemiyor. Üzerine kayıtlı bir daire var ama orada eşi oturuyormuş ve aile konutuymuş. Aidat ödemiyor. Ama bizden lüks yaşıyor. Bu durumda alacağımızı nasıl alacağız? Üzerine kayıtlı daireye haciz koydursak sonuç alabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Antalya Serik'te kirayı ödeyemeyen kiracıya icra!

Antalya Serik’te Kovid-19 sebebiyle işleri kötüye giden esnaf Ramazan Çınar’ın mal sahibi Belek Mahallesi imamı Süleyman Yıldırım tarafından kirasını ödeyemediği için icra memurları eşliğinde dışarı atıldığı ileri sürüldü. 

Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız dava açılabilir!

Posta yazarı Tamer Heper 'Temmuz 2019 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile dairemde oturan kiracı, son 6 aydır kirasını ödemiyor. Kendisine tahliye talepli icra takibi yaptım, borcu bulunmadığına dair itiraz etti. Bu durumda kiracı aleyhine nasıl bir dava açmalıyım?' sorusunu cevapladı.

Kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla talep edilebiliyor. Peki kira alacağı ve tahliye için icra takibi nasıl başlatılıyor? İşte kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021...

Borçlunun malı yoksa icra nasıl yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Ev kirasını ödeyemeyene işlem yapılabilir mi?

Koronavirüsü salgınının yarattığı sıkıntılı süreç sebebiyle konut kirasını ödeyemeyen kiracıya icra daireleri kapalı olduğu için 30 Nisan tarihine kadar işlem yapılamayacak. Mücbir sebep nedeniyle herhangi bir kira artışı da yok.

Kirasını ödemeyen kiracı için icra takibi süreci nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun kiracısının kirasını ödememesi üzerine icra takibi sürecine dair sorusunu yanıtladı..

Kiracı hangi durumlarda icraya verilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '8 yıldır kiracıyım.Kiralarımızı peşin ödüyoruz. Ev sahibiyle tartıştık.Kira ödeme günü net değildir diyerek beni icra takibine almış. Ne yapabilirim' sorusunu yanıtladı.

4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi konusunu kaleme aldı...

Ev sahipleri dikkat! İcra takibi başlatabilirsiniz!

Evinizi sunduğunuz şekilde size bırakmayan kiracıdan değer kaybınızı hesaplattırıp temin edebilirsiniz. Eğer kiracınıza ulaşamıyorsanız, oturduğu süre zarfında size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takibi işlemi başlatabilirsiniz.

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016!

Mal sahibinin kiracısına açacağı tahliye davalarında avukattan destek alması durumunda belli bir ücret ödemesi yapması gerekiyor. Peki, kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

kiracı tahliyesinde icra Haberi

kiracı tahliyesinde icra

Tahliye taahhütnamesi nasıl icraya konulur?

Kiralayanın belirlenen tarihte ihtiyacı olma dahilinde,aynı zamanda 6570 sayılı yasanın tahliye olanaklarını sınırlı kılması nedeniyle,  kiracının bu süreyi gözeterek kiraladığı gayrimenkulü,istenen sürede itirazsız,kendiliğinden tahliye edeceğine ilişkin verdiği söz,yani yazılı irade beyanına kiracı tahliye taahhütnamesi deniyor. 


Tahliye taahhüdü yazılı olarak alınması gereken bir beyan olarak karşımıza çıkıyor. Sözlü tahliye taahhüdü geçersiz sayılıyor.  Tahliye taahhüdü noterden alınmaya çalışılması gerekiyor. Zira, adi bir belge ile alınan tahliye taahhüdü geçerli ise de, verilme süresi, altındaki imzanın sıhhati ve buna göre yapılacak itiraz merci bakımından birtakım sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. 


Halbuki, noterden alındığı takdirde, tarih sabit olacak, imzanın kiracıya ait olduğu kesin olacak ve icra takibine konu yapıldığında buna herhangi bir itiraz vuku bulduğunda itirazın kaldırılması İcra Tetkik Merci Hakimliği’nden istenilmesi gerekiyor....