29 / 03 / 2024

kiracılar

kiracılar

Yüksek enflasyon raflara zam olarak geri dönerken, TÜFE rakamları ise kiraların uçmasına neden olacak.

Bingöl'de Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi!

Diyanet Vakfı, uzun süre kepenk kapatan kiracılarını icraya verdi. İcralık olan esnaf, Diyanet Vakfı’na defalarca gitmelerine karşın bir sonuç alamadıklarını belirtti. Esnaf, “Diyanet Vakfı kurumu vicdanları kör ve sağır eden bir edayla bir tutum sergiledi” dedi.

Safranbolu Belediyesi'nden kiracılarına müjde! 

Safranbolu Belediyesi, Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait kiracıları sevindirecek kararlar aldı. 

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O tarihte açıklanacak!

Nisan ayı kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında bulunuyor. Kira sözleşmeleri Nisan'da yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı 5 Nisan Pazartesi günü açıklanacak...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte merak edilen o rakamlar!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki Mart ayında kiraya ne kadar zam gelecek?

Panora GYO'dan kiracılarına Mart ayı desteği!

Panora GYO'nun bünyesinde faaliyet gösteren kiracılarına 2021 yılı Mart ayı pandemi dönemine özel kira desteği verecek. 

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yarın belli oluyor!

Mart 2021 kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alıyor. Kira sözleşmeleri Mart 2021 içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı yarın belli oluyor.

TSKB GYO'dan AVM kiracılarına kira indirimi!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Alışveriş Merkezinde faaliyet gösteren kiracılarına desteklenmesini teminen; kira bedellerinde indirim uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı.

Akiş GYO'dan kiracılarına Şubat ayına özel kira desteği!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezleri'ndeki kiracılarına Şubat ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

Yozgat Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Yozgat Belediyesi, Şubat ayı Olağan meclis toplantısında kiracılarını rahatlatacak kararlar aldı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yarın açıklanacak!

Şubat 2021 kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konular arasında Kira sözleşmeleri bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı yarın açıklanıyor...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O ödemelere zam geldi!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilen apartman aidat ücretleri pandemiye rağmen artıyor. Aidat ücretleri geçen yıla oranla yüzde 12 arttı.

kiracılar Haberi

kiracılar

Kiraların artış oranlarının hesaplanması TÜFE ortalamasına göre belirleniyor. Eski kiracılar, bugüne kadar kira bedellerdeki fahiş artışlardan daha az etkilenmişti.

BETAM’ın aktardığı bilgilere göre, yeni kiracılar için kira artış oranı Mart’ta yıllık yüzde 123,5’i bulurken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun TÜFE ortalamasına göre kira artış oranı Mart’ta yüzde 29,88’de kalmıştı.

Enflasyon önümüzdeki günlerde düşse de artsa da eski kiracıların da yüksek kira bedelleriyle karşı karşıya kalması öngörülüyor.

Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde mahkemelik olan kiracı ile ev sahiplerinin sayısı artacak.

KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 60 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) 2022 Mart’ta yıllık yüzde 61,14 olmuş; ancak kira artış oranı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlendiği için, nisan ayında kiralara yapılacak zam oranı yüzde 29,88’de kalmıştı.

TÜFE’nin nisan ayında yeni bir rekor kırarak...