29 / 03 / 2024

Kiracılık ayrımcılıkları

Kiracılık ayrımcılıkları

Kiracılıkta görülen ayrımcılık sebebiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

İstanbul'da yaşanan bir ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı, 'Kiracının satılık ilanı asılmasına izin vermeme hakkı var mı? Ev sahibi evi satarsa kiracı evi boşaltmak zorunda mı?' sorularını gündeme getirdi. İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren o soruların yanıtları...

Merkez Bankası’ndan yeni hamle! KKM’den çıkışı hızlandırmak için zorunlu karşılıkları artırdı

TCMB’nin ağustos ayında kademeli bir şekilde kur korumalı mevduat hesaplarından çıkış hedefi koymasına rağmen henüz bugüne kadar beklenen çıkışın gerçekleşmediği belirtiliyor. Banka, bu yüzden son olarak KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılıkları artırdı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçede, kaç metrekare ev kiralanıyor? İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Ev kiralamak ve satın almak isteyen vatandaşlar merakla son fiyatları araştırıyor. REIDIN tarafından yapılan araştırma kapsamında, 2 milyon TL'ye satın alınabilecek ve 10 bin TL'ye kiralanabilecek ortalama metrekare konut büyüklükleri açıklandı. İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Türkiye’deki ekonomik şartlar gençleri zorluyor. Halen üniversitede okuyan veya yeni mezun gençlerin ekonomik durumları çok parlak değil. Harçlıkları veya aylık gelirleri sağlıklı ve dengeli beslenmeye yetmiyor. Gençlerin büyük bir kısmı ise yurt dışına gitmeyi hayal ediyor.

Kiracılara kötü haber! Kira ödemede TL’yi unutun! İslam Memiş’ten yeni dönem sinyali!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten kiracılara kötü haber. Kiralar artık TL ile ödenmeyecek. İşte detaylar!

Kiracılık ayrımcılıkları Haberi

Kiracılık ayrımcılıkları

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiracılıkta görülen ayrımcılık sebebiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna yapılan başvurulara ilişkin soru önergesi verdi. Gürer, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1. Ev kiralamada beyan edilen bilgilerin doğruluğu önem arz etmektedir. İş sahipleri emlak işletmelerine taleplerini iletmektedir. Bu süreç sonrası kiracılıkta yaşanan sorunlar için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu'na yapılan başvurular sonucu ayrımcılık yasasına dayanak sağlanıp ceza uygulanmaktadır. Bugüne kadar emlak işletmesine bu nedenle verilen ceza sayısı kaçtır?

Nuran...