25 / 04 / 2024

kiracının gürültü nedeniyle tahliyesi

kiracının gürültü nedeniyle tahliyesi

Kiranın gürültü nedeniyle tahliyesi, kat maliklerinin oybirliği ile karar alarak, kiracıya dava açması sonucunda söz konusu olabiliyor. İşte kiracının gürültü nedeniyle tahliyesi ile ilgili yargıtay karar örneği...

Daire sahibi gürültü yapıyorsa apartman sakinlerinin hakları nelerdir?

Apartman komşu hukukuna göre, daire sahibi gürültü yapıyorsa apartman sakinlerinin hukuki hakları nelerdir? Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? İşte komşuluk hukuku kapsamındaki yasal yöntemler...

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Stellantis Türkiye, ticari araç kapsamında ürettiği 12 adet ticari aracını görücüye çıkardı

Stellantis, ‘Pro One’ hamlesiyle ticari araç sektöründe liderliği amaçlıyor. Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi’nin "Pro One" stratejik atağı kapsamında Citroen, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markalarından toplam 12 aracını görücüye çıkardı.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Mercedes-Maybach S-Serisi fiyatlarını görünce şok olacaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi!

En çok satan otomobil markalarından biri olan Mercedes, Maybach S-Serisini güncel fiyat listesini açıkladı. Özelliklerini ve fiyatını görünce şok olacaksınız. İşte Mercedes-Maybach S-Serisi hakkında merak edilenler...

Mustafa Elitaş, Binance ile kripto para yasasını görüşecek!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, perşembe günü Binance'nin temsilcileri ile Meclis'te ile Kripto yasasını görüşecek. 

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kiracının gürültü nedeniyle tahliyesi Haberi

kiracının gürültü nedeniyle tahliyesi

Kiracının gürültü nedeniyle tahliyesi!

Konutunuzu kiraya verdiğiniz kiracının sürekli gürültü yaparak komşularını rahatsız ettiğini farz edelim. Kiranın gürültü nedeniyle tahliyesi, kat maliklerinin oybirliği ile karar alarak, kiracıya dava açması sonucunda söz konusu olabiliyor.


Kiracının gürültü yapması durumunda tahliye edilmesine dair yargıtay karar örneği aşağıda bulunuyor:


T.C.

YARGITAY

18. HUKUK DAİRESİ

E. 2004/7789

K. 2004/9967

T. 21.12.2004


• TAHLİYE TALEBİ ( Kiracının Bağımsız Bölümünde İşçilerini Barındırdığı ve Bu Kişilerin Binaya Rahatsızlık Verdiği İddiasına Dayalı - Rahatsızlık Veren Eylemler Tespit Edildiğinde Gerekli Önlemlerin Alınmasına Karar Verilmesi Gerekirken Davanın Reddinin İsabetsiz Olduğu )


• KİRACININ APARTMANDA OTURANLARI RAHATSIZ ETMESİ ( Rahatsızlık Veren Eylemler Tespit Edildiğinde Gerekli Önlemlerin Alınmasına Karar Verilmesi Gerekirken Davanın Reddinin İsabetsiz Olduğu - Tahliye Talebi )


• KAT MÜLKİYETİNDE BAĞIMSIZ BÖLÜMÜ KULLANANLAR ( Eklentileri ve Ortak Yerleri Kullanırken Doğruluk Kurallarına...