25 / 04 / 2024

kiracının korunması hakkında kanun

kiracının korunması hakkında kanun

Eski kira kanunu olan 6570 sayılı kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırılmıştı. İşte kiracının korunması hakkında kanun 2015...

Kiracılar hakkında kanun!

Yeni Kiracılar hakkında kanun 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Kiracılar kanunu kapsamında, kira sözleşmesine ve kiracı haklarına ilişkin esaslara yer veriliyor. İşte kiracının korunması hakkında kanun...

Gram altın hakkında analistlerden flaş açıklama geldi. Analistler hemen baksın

Gram altın fiyatları hakkında analistlerden flaş bir açıklama geldi. Analistlerin gram altın fiyatları hakkındaki görüşlerini herkes merak ediyor. İşte analistler tarafından yapılan açıklamanın detayları.:.

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.

Altın fiyatları hakkında vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi

Altın hala Türk vatandaşları açısından çok önemli bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Altın fiyatları hakkında son olarak vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi.

Altın fiyatları hakkında flaş bir gelişme yaşandı

Altın fiyatları hakkında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Uzman isimlerden altın fiyatlarıyla ilgili flaş açıklamalar geldi.

Altın fiyatları hakkında son dakika önemli bir uyarı geldi

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından uzmanlardan da altın fiyatları hakkında peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Son olarak İslam Memiş altın fiyatları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31665 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kiracının korunması hakkında kanun Haberi

kiracının korunması hakkında kanun

Kiracının korunması hakkında kanun 2015!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Kiracı ve kiraya verenlerin hak ve sorumlulukları Kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. Eski kiracının korunması hakkında kanun olan 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun, 6010 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanununa göre yürürlükten kaldırılmıştı.


Kiracıların hakları, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer veriliyor. 


Kiracının korunması hakkında kanun..


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300-...