20 / 04 / 2024

Kiracının tadilat hakkı

Kiracının tadilat hakkı

Kiralama süreci içerisinde ev sahibi de meskende tadilat yapabileceği gibi kiracının da tadilat hakkı bulunuyor. Peki, kiracı tadilat hakları nelerdir? İşte kiracının tadilat hakkı..

Kiracının tadilat yapması!

Kira hukukunun düzenlendiği Türk Borçlar Kanununa göre, kiracı evde yenilik ve değişiklik yapabiliyor mu? Kiracı hangi tadilatları yapabiliyor? İşte kiracının tadilat yapması ile ilgili hükümler...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev veya işyeri kiralayan kiracıların kira bedelini zamanında ödememesi halinde mal sahibi temerrüt nedeniyle tahliye talep edebiliyor. Peki, kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

6 soruda kiracının sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiracının sorumlulukları nelerdir?

Malatya PTT binasının tadilatı TBMM'de konu oldu!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya PTT binasının tadilatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.

Hazine taşınmazlarının iadesi hakkında yönetmelikte değişiklik 2016!

14 Ekim 2016 tarihinde 29857 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik yönetmeliği ile Hazine taşınmazlarının iadesi hakkında yönetmeliğin 18. ekinde yer alan protokolde değişiklik yapıldı..

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yönetmeliği!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 22 Eylül 2016 tarihinde 29835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Bulut İnşaat'ın sahipleri hakkında yakalama kararı çıktı!

Teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat’ın sahipleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Temel Bulut, oğlu Volkan Bulut ve şirket çalışanı Mine Turgut’un duruşmalardan kaçtıklarına işaret ederek haklarında yakalama kararı verdi.

Kiracının tadilat hakkı Haberi

Kiracının tadilat hakkı

Kiracı tadilat hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için bir ev kiraladığınızı farz edelim. Kiralama süreci içerisinde ev sahibi de meskende tadilat yapabileceği gibi kiracının da tadilat hakkı bulunuyor.


Kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabiliyor.


Bu yenilik ve değişikliklerin yapılması sırasında kiraya veren, kiracının menfaatlerini gözetmekle yükümlüdür. Kiracının, kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır. Peki, kiracı tadilat hakları nelerdir?


Kiracının tadilat hakkı..

MADDE 321- Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasıyla kiralananda yenilik ve değişiklikler yapabilir.


Yenilik ve değişikliklere rıza gösteren kiraya veren, yazılı olarak kararlaştırılmış olmadıkça, kiralananın eski durumuyla geri verilmesini isteyemez.


Kiracı, aksine yazılı bir anlaşma yoksa, kiraya verenin rızasıyla yaptığı yenilik ve değişiklikler sebebiyle kiralananda ortaya çıkan değer artışının karşılığını isteyemez.



Kiracı demirbaş öder...