29 / 03 / 2024

kirada beyan arttı

kirada beyan arttı

Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini (Gayrimenkul Sermaye İradı Geliri) mercek altına almak için 2007 yılında başlattığı çalışma meyvelerini verdi. Bu sürede İzmir’de mükellef sayısının yüzde 100’ün üzerinde arttığı bildirildi

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Evi kirada olanlar dikkat! Mart'ta doğru beyan etmeyene ceza var!

Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin doğru beyan edilmesi için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da takip ediliyor.

Konut sahipliği oranı azaldı: 2022'de kirada oturanlar arttı, kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan düştü!

TÜİK'e göre, 2022 yılında kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan geriledi ve yüzde 56,7'ye düştü.

Gayrimenkulü kirada olanlar dikkat! Beyan etmek zorundasınız!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde 2021 senesinin kira gelirlerinin beyan edilmesini kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın '2021 yılı kira gelirlerinin beyanı' başlıklı yazısı...

AVM mağazalarında cirolar 2 kat arttı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Markalarımızın dörtte üçü, Temmuz’da cirolarını geçen yılın aynı ayına göre iki kat veya daha da fazla arttırdığını beyan etti" dedi.

Evi kirada olana 6.600 TL'lik destek!

Türkiye'deki yaklaşık 30 milyon konutun 3 milyona kirada. Ev sahipleri kira gelirlerini beyan ederek vergilerini ödeyebiliyor. Elde ettikleri kira gelirinin bu yıl 6 bin 600 liralık kısmı istisna tutuluyor...

Ev almak mı kirada oturmak mı?

‘Kirada oturmak mı, yoksa ev sahibi olmak için bir adım atmak mı?’ sorusu kafamızı sıkça meşgul eden sorular arasında. Son zamanlarda konut kredisi faizleri düşünce, konuta olan talep de arttı. Peki kredi çekip kiradan kurtulmak mı, mevduatta kalıp kiracı olmak mı daha mantıklı?

Kira gelirleri 2016'da yüzde 18 arttı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre; Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri bir yılda yüzde 18 arttı. Türkiye toplam 33.7 milyar lira kira ödedi.

Manisa'da kira ve konut fiyatları arttı!

Sanayisi ve tarımıyla cazibe merkezi haline gelen Manisa'da kira ve konut fiyatları arttı. Artış kirada oturacakları İzmir'e kaçırdı.

Kira geliri beyan edenlerin sayısı yüzde 21.7 arttı!

Maliye Bakanlığı'nın bu yıl devreye soktuğu Hazır Beyan Sistemi ile toplam 45.3 milyar lira gelir, 28 milyar lira matrah beyan edildi ve 7.5 milyar lira vergi hesaplandı. Önceki yıla göre beyan edilen kirada yüzde 21.7'lik artış yaşandı.

Kira geliri 3 bin 300 TL'yi aşmayanlar beyan vermeyecek!

Türkiye'de 4 milyon konut ve işyeri kirada... Kira geliri için beyanname verenlerin sayısı 1 milyon 588 bin. 2014'te konut kira geliri 3 bin 300 lirayı aşmadığı sürece, bu gelirler beyan edilmeyecek.

Kira alıp verenlerin beyanı!

Gelir vergisi kapsamında kirada oturan ev sahini kira vergisini ödeyecek mi? Kira alıp hiç vergi ödememenin yöntemi nedir? İşte kira alıp verenlerin beyanı bu haberde...

kirada beyan arttı Haberi

kirada beyan arttı


İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, kira gelirlerinin kayda alınmasında sağlanan başarıda sıkı denetimler, kiraların bankalara yatırılması zorunluluğu ve ev sahiplerine hazır beyanname göndermenin etkili olduğunu söyledi.


İzmir’de 2007 yılında 48 bin 336 olan kira geliri beyan eden mükellef sayısının 2012 yılında 93 bin 938’e yükseldiğini belirten Acar, 2007 yılından bu yana yaptıkları çalışmada İzmir’de mükellef sayısını 45 bin 602 kişi artırdıklarını kaydetti.


Gayrimenkul Sermaye İradı Geliri’ni kayda almak için 2007 yılında semt semt kira haritası çıkararak işe başladıklarını anlatan Mustafa Gürhan Acar, şu bilgileri verdi: 


4-5 noktadan kira değeri tespiti yapıldı. Her semtin ortalama kira bedelini emlakçılarla birlikte belirledik. Hangi bölgede kiraların ne kadar olduğunu tespit ettikten sonra hiç beyanname vermeyenleri belirlemek için belediyelerden birden fazla evi olanların listesini aldık....