19 / 04 / 2024

kirada depozito sınırı

kirada depozito sınırı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 2008'de hukuk reformu alanında güçlü adımların atılacağını belirterek Borçlar Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle tüketicinin korunacağını söyledi. Şahin, yeni düzenlemeyle yıllık kira artış oranının enflasyona endeksleneceğini

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kirada yüzde 25 sınırı bir yıl daha uzatılacak mı? Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kirada yüzde 25 sınırının bir yıl daha uzatılması ve kısa süreli gayrimenkul kiralama konularına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, kirada yüzde 25 sınırına ilişkin, “Daha yeni uzatıldı. Fahiş kiraları önlemenin yolu konut arzını artırmak” dedi.

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

Bakandan kira artışıyla ilgili bomba açıklama: Taraflar anlaşırsa yüzde 25 sınırı aşılabilir! 

Kira anlaşmazlıkları için yarından itibaren zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Tunç, taraflar anlaşırsa kirada yüzde 25 sınırının geçilebileceğini vurguladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı'ndan kiracılara müjde geldi! Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında verdiği müjdeyle, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kiralardaki yüzde 25'lik zam sınırının uzatılacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 2 Temmuz'dan itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı yeniden başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada 'yüzde 25' zam sınırına devam!

Geçen yıl Haziran ayında fahiş kira fiyatlarının önüne geçilmesi için uygulamaya alınan yüzde 25'lik zam sınırına devam edileceği bildirildi. İşte detaylar...

Bakan Tunç açıkladı! Kirada yüzde 25 zam sınırı uzadı mı?

Kiracılar, kiralara yüzde 25 zam sınırı getiren düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağını uzun bir süredir araştırıyordu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğunu belirten uzmanlar, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse dahi problemin giderek büyüyeceğini belirtiyor.

kirada depozito sınırı Haberi

kirada depozito sınırı

Şahin, dün düzenlediği basın toplantısında, 2008'de hukuk reformu alanında daha güçlü adımların atılacağını söyledi. 2008'in hemen başında temel ceza kanunlarına uyum amaçlı 171 yasada değişiklik yapılacağını belirten Şahin, "Bu düzenlemelerle gündelik hayata yeniden çekidüzen geliyor" dedi. Borçlar Kanunu'nun yeniden düzenlendiğini ve Meclis'e sevkedildiğini belirten Şahin, kanunun, özellikle bankalarla yapılan kredi kartları sözleşmeleri, taksitle satış sözleşmeleri, sigorta sözleşmeleri ve her türlü abonelik sözleşmelerinde tüketicinin korunmasına yönelik hükümler getirdiğini kaydetti.


Depozito sınırı
Şahin, kanunla gelecek bazı yeni düzenlemeleri şöyle anlattı:

Yıllık kira artış oranı, enflasyon kadar, yani yıllık üretici fiyat endeksi oranında olabilecek.
Bir kira yılı içinde, kira bir defa ödenmediğinde kalan diğer ayların kirasının peşin ödenmesi zorunluluğu kaldırılacak.
Kiracının vereceği...