20 / 04 / 2024

kirada düşüş hızı

kirada düşüş hızı

MERKEZ Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), ağustosta yıllık enflasyon yükselmesine karşın fiyatlardaki düşüş eğiliminin özellikle kirada belirgin hale geldiğini belirterek, enflasyonun ineceğini açıkladı.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Samsung, Mobil OLED Ekranında Yenilikçi Bir Adım Atıyor: Kalp Atış Hızını Ekrandan Ölçebilecek Teknoloji!

Samsung Display, yerleşik parmak izi okuyucu ve kalp atış hızı sensörüne sahip dünyanın ilk mobil OLED panelini sunarak, akıllı telefon ve tabletlerde tasarımı basitleştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi ekran teknolojisi, biyometrik kimlik doğrulamadan kalp atış hızı ölçümüne kadar çeşitli sağlık ölçü

Türkiye’deki internet hızının dünya gerisinde kaldığı belgelendi!

Türkiye’de hemen her mobil cihaz kullanıcısının şikayet ettiği internet hızının dünyanın gerisinde kaldığı, uluslararası bir otorite tarafından da belgelendi.

Kentsel dönüşüm kredi desteği 2 katına çıkarıldı, dönüşüm hız kazandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

Konuta talep hız kesmedi!

Son zamanlarda artan konut fiyatlarına rağmen konuta olan talep hız kesmeden büyümeye devam ediyor.  Mart ayında Türkiye'de konut satışları bir önceki aya göre 37.5, 2021 yılının aynı dönemine göre de 20.6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Konut satışları tam kapanmada hız kesmedi!

Gayrimenkul sektörü tam kapanma döneminde hız kesemedi. Özellikle yabancıya konut satışları online platformda arttı. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, yaşanan yoğunluk karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.

Başkentte kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 14 ilçede dönüşüm çalışmalarının olduğunu, pandemiye rağmen inşaat çalışmalarının hız kesmediğini dile getirdi. 

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

kirada düşüş hızı Haberi

kirada düşüş hızı


Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz imzasıyla 13 Eylül'deki PPK toplantısına ilişkin değerlendirme özeti yayımlandı. Yayımlanan özette ağustos ayında yıllık enflasyon yükselmesine rağmen, alt kalemlerin `birçok olumlu gelişmenin belirginleştiğine' işaret ettiği belirtildi.


PPK'nın açıklamasında ayrıca hizmet grubu fiyatları yıllık artış hızında 2007 yılı başından bu yana süregelen yavaşlama eğiliminin ağustos ayında güçlenerek sürdüğü, özellikle kiranın yıllık artışındaki yavaşlamanın belirginleştiği ifade edildi. Uluslararası dalgalanmalara da değinilen açıklamada `Uluslararası endişelerin derinleşmesi halinde diğer ülkeler gibi Türkiye finansal piyasaları da etkilenecektir. Böylesi bir durum dış finansman kaynaklarını azaltarak kredi koşullarını sıkılaştıracağından, iç talebin kontrol edilmesine katkıda bulunacak ve orta vadeli enflasyonu düşürücü yönde etkileyecektir' ifadesi kullan