18 / 04 / 2024

kirada yıllık enflasyon oranları 2015

kirada yıllık enflasyon oranları 2015

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında anlaşma imzalanıyor. Yenilenen kira anlaşmalarında kiraya yıllık zam yapılıyor. İşte kirada yıllık enflasyon oranları 2015...

İstanbul'un enflasyonu belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 74,88 oldu!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre mega kent İstanbul'da aralık ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 3,52, yıllık bazda ise, yüzde 74,88 şeklinde de oldu.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un eylül ayın enflasyonunu paylaştı. Buna göre, İstanbul'un eylül ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 73,18 oranında artarken, aylık bazda yüzde 5,46 olarak kayıtlara geçti.

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

İstanbul'da aylık enflasyon yüzde 1,66 oldu: İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 1,66 arttı! 

İTO tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Mayıs ayında İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 56,05, aylık enflasyon yüzde 1,66 olarak gerçekleşti.  

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Son dakika! TÜİK ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! Yıllık enflasyon yüzde 181!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık % 80.21, aylık % 1.46 oldu. işte detaylar…

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon martta yüzde 1,3 oldu!

Avro Bölgesi'nde, şubatta yüzde 0,9 olan yıllık enflasyon, mart ayında yüzde 1,3 seviyesine çıktı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralıkta sıfırın altında!

Avro Bölgesi'nde, yeni tip koronavirüs önlemlerinin devam ettiği aralık ayında yıllık enflasyon yüzde eksi 0,3 olarak belirlendi.

kirada yıllık enflasyon oranları 2015 Haberi

kirada yıllık enflasyon oranları 2015

Kirada yıllık enflasyon oranları 2015!

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında anlaşma imzalanıyor. Bu Kira anlaşması, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kira sözleşmesi ile mal sahibi, malının kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor.


Kira sözleşemeleri dönem sonunda yenilenmiş kabul ediliyor. Sözleşmenin yenilenmesi ile birlikte kira bedeline belli oranlarda yıllık zam yapılıyor. Peki, kiraya zam nasıl yapılır?


Borçlar Kanunu gereğince meskenlerde kiraya ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşyerinde ise bu kural tarafların anlaşmasına bağlanıyor. Taraflar sözleşmede hangi oranda anlaşmışsa o oranda zam yapılıyor.


Hesaplamada kullanılan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanıyor. Temmuz 2015 döneminde yenilenen kiralamalarda hesaplanacak yıllık enflasyon oranları şu şekilde;


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Haziran...