19 / 04 / 2024

Kiralamada TL dönemi

Kiralamada TL dönemi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’den, kira sözleşmelerinde dövizden TL’ye geçiş tebliği taslağına tam destek geldi. 

Düzce'de döviz cinsinden kira sözleşmesi yapanlara uyarı!

Düzce Valiliği, kentte döviz cinsinden kira sözleşmesi imzalayan kişilere uyarıda bulundu. 

Kiralamada TL dönemi sektörde büyük ses getirdi!

Cumhurbaşkanı kararı ile, ev, dükkan, mağaza, işyeri alım satımı ve kiralamalarının dövizle yapılması yasaklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

Kira geliri beyanname dönemi başladı!

İş yeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi bugün başladı. 2018'de kiraladığı konuttan 4 bin 400 TL'nin, iş yerinden ise 34 bin liranın üzerinde kira geliri olanlar 25 Mart'a kadar beyan vermek zorunda...

Skyland İstanbul’da tek anahtar dönemi başladı!

Eroğlu Yapı tarafından hayata geçirilen Skyland İstanbul’da en cazip yatırım için tek anahtar dönemi başladı. Proje kapsamında rezidanslar, 0.98 faizli 120 ay 5 bin 300 TL taksit seçeneği ile, ofisler ise 2 bin 50 faizli 60 ay 9 bin 700 TL taksitle satılıyor.

Gayrimenkul sözleşmelerinde döviz dönemi bitti!

Gayrimenkul sözleşmelerinde TL dönemi resmen başladı. TL ile sözleşme için taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa 2 Ocak 2018 öncesindeki sözleşmeler için 2 Ocak Merkez Bankası efektif kuru dikkate alınacak..

TL ile sözleşme dönemi başladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı bugün Resmi Gazete'de yayınladı. Karar ile birlikte sözleşmelerde TL dönemi başladı. 

TOKİ Sivas Divriği 2. Etap'ta teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ Divriği projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor. Projedeki konutların fiyatları 89 bin 429 TL ile 170 bin 914 TL arasında değişiyor.

Kiralamada TL dönemi sektörde büyük ses getirdi!

Cumhurbaşkanı kararı ile, ev, dükkan, mağaza, işyeri alım satımı ve kiralamalarının dövizle yapılması yasaklandı.

Kirada TL dönemi sektörde bayram havası yarattı!

Dövizle kiraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müdahale etti. Buna göre dövizle yapılan işlemlerin tamamı bir ay içerisinde TL’ye dönecek. Kur kıskacından çıkmaya hazırlanan sektörlerde ise tam bir bayram havası var.

Kira beyannamesi 2018 dönemi bitti mi?

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında konutunu kiraya vererek 3 bin 900 TL'den, iş yerini kiraya vererek ise 30 bin TL'den yüksek kira gelir sahibi olanların kira beyannamesi dönemi 2018 bitti mi?

TOKİ Adana Seyhan sözleşme dönemi 2017!

TOKİ Adana Seyhan sözleşme dönemi 2017 detayları haberimizde yer alıyor. 2+1 ve 3+1 nitelikli dairelerin yer aldığı projede fiyatlar 175 bin 651 TL'den başlıyor. 

TOKİ Malatya Merkez başvuru dönemi!

TOKİ Malatya Merkez başvuru dönemi bugünden itibaren başlıyor. Toplamda 6 adet dairenin yer aldığı projede fiyatlar 122.988,24 TL'den başlangıç gösteriliyor.

TOKİ Zonguldak Gökçebey başvuru dönemi 2017!

TOKİ Zonguldak Gökçebey başvuru dönemi 2017 detayları haberimizde yer alıyor. Toplamda 134 adet daireden meydana gelen projede fiyatlar 155.046,93 TL'den başlıyor.

Kiralamada TL dönemi Haberi

Kiralamada TL dönemi

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, kira sözleşmelerinde dövizden TL’ye geçiş tebliği taslağın desteklediğini açıkladı. 

Perakende sektörünün taleplerinin tamamına yakınının taslakta yer aldığını dile getiren Öncel, “Tebliğ ön görüldüğü haliyle Uygulama tebliği taslağının aynen geçmesi halinde yurt içinde ve yurt dışında Türk markalarının büyüme hamlelerine tanık olacağız. Perakende sektöründe yeni yatırım ve istihdamın kapısı aralanacak. Markalarımız büyüyecek, Türkiye büyüyecek” diye açıklama yaptı. 

Dövizle kiralamalarla ilgili tartışmaları sona erdirecek Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili hazırlanan uygulama tebliği taslağının ayrıntıları netleşti. Taslağa göre 2018’den önce yapılan kira sözleşmelerinde 2 Ocak 2018 tarihindeki kurlar esas alınacak. 2 Ocak 2018’den sonraki kontratlarda ise sözleşme tarihindeki kur üzerinden hesap yapılacak. Dövizle kira sorununu iki yıldır ısrarla gündeme taşıyan BMD Başkanı Sinan Öncel, taslağın taleplerini büyük ölçüde...