19 / 04 / 2024

kiralanmış gayrimenkul ev işyeri stopaj

kiralanmış gayrimenkul ev işyeri stopaj

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında kiralanan gayrimenkulün hem işyeri hem ev olarak kullanımında stopajdan bahsetti...

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Gayrimenkul Uzmanı'ndan ev alacaklara uyarı: 'Ev almak bu detaylara dikkat edilmezse daha da zor olacak!

Ev alacaklara uzmanından uyarı geldi. Bazı detaylara dikkat edilmemesi durumunda ev alımının daha da zor olacağına vurgu yapıldı. Birçok detayı vurgulayan gayrimenkul uzmanı bunlara dikkat edildiğinde daha sağlıklı bir seçim yapılacağını belirtti. İşte ev alacaklara önemli uyarılar…

Boss4 Gayrimenkul'den Yeni Evim Kampanyası'na 4 projeyle destek!

Boss4 Gayrimenkul ev almak isteyenlerin gündeminde yer alan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 4 projesiyle destek verdiğini duyurdu.

Ev Yapı Grup İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ev Yapı Grup İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Veysi Dağdelen ve Yunus Emre Öncü ortaklığında kuruldu.

Yeni Ev Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Ev Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi Esenyurt’ta   10 bin TL sermaye bedeli ile Hamıd Sharıfy Ve Setareh Morassaeı kuruldu.

Lüks Ev Grup Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lüks Ev Grup Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  1 milyon sermaye bedeli İle Emir Kahraman, Sıad Atef  Al Ghorı  Ve Hussam    Talas tarafından kuruldu.

Dream Ev Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dream Ev Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 binTL sermaye bedeli ile Hesam Aryafar ve Ümit Kaya ortaklığında kuruldu.

Çalıştığı gayrimenkul şirketini gasp eden şüpheliye ev hapsi!

İstanbul Pendik'te gayrimenkul şirketinde çalışan şahıs kuzeniyle birlikte şirkete ait 350 bin TL'yi çaldı. Yakalanan kuzenlere adliyeden ev hapsi verildi.

Global 360 Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Elektrikli Ev Aletleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Global 360 Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Elektrikli Ev Aletleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Altınışık tarafından kuruldu.

İnvest Ev Gayrimenkul ve Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

İnvest Ev Gayrimenkul ve Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi Esenler'de 240 bin TL sermaye bedeli ile Aljouf Mshari Fahad H, Alnas Fahad Yousif A ve Mojahed R.A. Aref İrbea ortaklığında kuruldu. 

Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlardan bazı şartlar aranıyor. Peki Üzerinde gayrimenkul kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

Çalık Gayrimenkul Tarlabaşı 360 ev fiyatları!

Çalık Gayrimenkul ve Gap İnşaat ortaklığı ile hayata geçirilen Tarlabaşı 360 projesinde konutlar 2019'da teslim edilecek. Çalık Gayrimenkul Tarlabaşı 360 ev fiyatları 333 bin dolardan başlıyor.

kiralanmış gayrimenkul ev işyeri stopaj Haberi

kiralanmış gayrimenkul ev işyeri stopaj

Bazı durumlarda, konut olarak kiralanan gayrimenkulün, aynı zamanda işyeri olarak kullanılması da söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda, ödenen kiradan dolayı stopaj (vergi kesintisi) yapılıp yapılmayacağı ve ödenen elektrik, telefon, su vb. giderlerin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı duraksamaya neden oluyor. 


1- İşyeri Ve Stopaj Gelir Vergisi Kanunu'nun 37. maddesinde her türlü ticari ve sınai faaliyetten doğan kazançların ticari kazanç olduğu hüküm altına alınmıştır. 


Vergi Usul Kanunu'nun 156. maddesindeTicari, sınai, zirai ve mesleki faaliyette işyeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocaklan, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai, zirai veya mesleki faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yerlerdir." hükmü yer...