24 / 04 / 2024

kiralar arttı Alman devi

kiralar arttı Alman devi

Alman dev 'kiralar arttı' diye Türkiye'den çekildi Alman elektronik şirketi Electronic Partner (EP), yaklaşık 2 yıl önce girdiği Türkiye pazarından tümüyle çekiliyor.

Kiralar aylık bazda yüzde 6,33 arttı! Merkez Bankası açıkladı! 

TCMB, Mart ayında kiraların aylık bazda yüzde 6,33 arttığını ortaya koydu. İşte Merkez Bankası'nın açıkladığı o rakamlar...

İngiltere'de kiralar 2023 yılında yüzde 24,2 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan "Ev Sahibi Olma ve Kiralama" başlıklı analize göre, Birleşik Krallık'ta konut kiraları 2023 yılında yüzde 24,2 artış gösterdi. Londra, 2 bin 253 sterlinle kiraların en yüksek olduğu bölge oldu.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

O ilde kira bedeli uçmadı resmen fırladı! Bir yılda yüzde 152 arttı...

Ülke genelinde fahiş kira artışlarının yaşandığı illerin başında Kocaeli geliyor. Kocaeli’de kiralar bir senede yüzde 152 arttı.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı, 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığını kaydetti. Buna göre,  2024 sene başı itibarı ile  dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişi olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Uçuk kiralar konut piyasasını durdurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile konut arzının arttığı ve fiyatların gerilediğini söylemişti. Emlak ve tüketici temsilcileri uçuk kiraların konut piyasasının durdurduğunu söyledi.

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Fahiş kiralar Meclis gündemine geldi: Büyükşehirlerden taşınmalar arttı!

Muhalefet fahiş kiraları TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi. Ancak Ak Partili ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla önerge reddedildi. İşte detaylar...

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

Son dönemde yükselişe geçen kira fiyatlarından sonra ev sahibi-kiracı sürecinde yeni bir dönem başladı. Bazı ev sahipleri, 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralamaya başladı. İşte detaylar...

İstanbul'da konut kiraları 0-5 yaş binalarda yüzde 40 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul'da 0-5 yaş konut kiralarının yüzde 40 arttığına değinerek, İstanbul genelinin minimum kira bedelinin 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti.

kiralar arttı Alman devi Haberi

kiralar arttı Alman devi

Şirketin başkanı Oliver Haubrich, Teknosa adlı Türk şirketin, İstanbul, İzmir ve Ankara'daki 4 EP işletmesini satın aldığını, bu işletmeleri gelecek günlerde, çalışanlar dahil olmak üzere devralacağını söyledi. Satış miktarının Türkiye'de bugüne kadar yaptıkları yatırımlardan çok daha fazla olduğunu ifade eden Haubrich, İstanbul'daki EP merkezinin ise ayrı olarak satılacağını, bu konuda görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Türkiye'de işletme kiralarının büyük ölçüde arttığını, bu sebeple Teknosa'nın yaptığı iyi bir teklifi değerlendirdiklerini belirten Haubrich, EP'nin bu yüzden Türkiye'de bu yıl içinde başka bir işletme daha açmadığını, satışlardan elde edilen gelirler ile yeni yatırımlar yapacaklarını ve çalışmalarını, bugüne kadar faaliyet gösterdikleri diğer ülkeler üzerinde yoğunlaştıracaklarını sözlerine ekledi. Berlin, aa

(Zaman)