23 / 04 / 2024

kiralar erteleniyor mu

kiralar erteleniyor mu

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli Türkiye’yi sarsan iki depremin ardından ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde eğitime ara verildi. Fakat kısa süre sonra milyonlarca öğrencinin geleceğini etkileyecek  YKS ve LYS sınavları yapılacak. Peki sınavlar erteleniyor mu? Pek çok öğrenci ve aileleri bu sorunun yan

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Kira fiyatları yüz güldürmeye mi başlıyor? İstanbul’da kiralar düştü mü?

İstanbul’da kiralar düştü mü, İstanbul’da kiralar düşüyor mu? şeklindeki sorular sorulmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar!

Kredi kartı borçları erteleniyor mu? Kredi kartı borcu olanlar ve takibe düşenler dikkat! Çabuk göz atın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Kabine Toplantısı ile beraber gözler açıklanacak kararlara çevrildi. Kredi kartı borçları konusunun da ele alınacağı toplantıda çıkacak olan kararlar merak ediliyor...

Bakanlığın hamlesinin ardından sıcak gelişme: Konut kiraları düşüyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konut satışı ve kiralarında manipülasyonu önlemek için yayınladığı tebliğin ardından binlerce kiralık ve satılık konut ilanı sitelerden kaldırıldı.

Çin'de emlak vergisi erteleniyor mu?

Çin'de uygulanması öngörülen emlak vergisinin  ertelenmesi bekleniyor. 2021 senesinin sonunda  devreye alınması düşünülen  uygulamanın erteleneceği tahmin ediliyor

İstanbul Havalimanı için garanti ödemeler ve kiralar erteleniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin erteleneceğini dile getirdi.

Büyük göç kiraları artırdı!

En çok göç alan yerlerin başında Muğla'nın Bodrum ilçesi geliyor. Pandemi emlak sektöründeki dengeleri büyük oranda değiştirdi. Büyük kentlerden göç edip Ege ve güney köylerine yerleşenler bölgelerde kiraların artmasına neden oldu. Muğla, Antalya, Çanakkale göçerlerin gözdesi...

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Kredi ve kredi kartı borçları erteleniyor mu?

Pandemi döneminde kredi ve kredi kartı borçları biriken vatandaşlar borçları birkaç ay da olsa erteleyerek rahat bir nefes almak istiyor. Buna karşılık birçok banka ertelemeli kredi imkanı sunuyor...

Lüks plaza ve AVM'lerde kiralar düşüyor mu?

Pandemi sonrası azalan ofis ve mağaza talebiyle lüks plaza ve AVM'lerde boşluk oranları artıyor, kiralar düşüyor. Son 10 yılın en boş ofis binaları ve en düşük kiraları dikkat çekiyor. En lüks ofislerin kirası bile 5 yıl öncesinin yarısı düzeyinde....

Şehir hastanelerinin kiraları gizleniyor mu?

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı mali tablolarını yayınladı. Fakat bu tablolarda şehir hastanelerine ödenen kira bedellerine yer verilmemesine tepki gösterildi. 

kiralar erteleniyor mu Haberi

kiralar erteleniyor mu

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. 

Milliyet'te yer alan habere göre; satışları azalan, beklenen kazancı bulamayan ticari kuruluşlar, aylık kiralarını öderken de zorluk çekiyor. İflas etmemek için direnen kurumlar için hükümetten bir destek planı hayata geçiriyor. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

Devlet tarafından mevcut ekonomik problemlere çözüm amacıyla yapılması planlanan düzenlemeye göre, iş yerleri kapalı oldukları günlerin kirasını herhangi bir işleme gerek duymadan ödememe imkanı bulacak. Mevcut Borçlar Kanunu’na göre benzer durumlar mahkemeye başvuruda bulunarak ya da karşılıklı anlaşmayla çözüme kavuşturulabiliyor. Yargı Reform Paketi kapsamında Borçlar Kanunu’nda yapılması öngörülen düzenlemelerle iş yerleri kapalı kaldıkları süre boyunca kira ödemelerinden muaf olacak. 

Kovid-19 salgınına karşı...