19 / 04 / 2024

kiralık evler son durum

kiralık evler son durum

İstanbul genelinde kiralık ev sorunu gün geçtikçe büyürken üniversite öğrencileri kalacak ev bulamıyor. Emlakçılar piyasadaki son durumu anlattı. 

Öğrencilerin yeni sorunu kiralık evler!

Artan kira fiyatları en çok öğrencileri etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda 2 binlerde olan kira fiyatı bu sene 4 bin TL'ye kadar yükseldi. 

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin talep patlamasına neden olduğu Mersin'de satılık ve kiralık daire stoğu resmen tükendi. Yeni dolandırıcılık uyarıları gündeme geldi. İşte detaylar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

kiralık evler son durum Haberi

kiralık evler son durum

 Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla üniversitelerin şehirlere akını başladı. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; uzaktan eğitim döneminde ev ve yurtları boşaltan öğrenciler, döndüklerinde aynı rakamlara ev bulamadı. İki üç katı artan ücretleri kabul etseler  bile  özellikle üniversitelere yakın semtlerde kiralık ev ya da yurt bulmak mümkün değil. 

Bütçenin 1000 TL olarak belirleyerek başta emlakçılar ile yurtların siteleri incelendi. Ulaşımın kolaylığı ve birçok üniversiteye yakın olması sebebiyle Şişli, Kağıthane Bölgesi’nde evler değerlendirildi. 

Fakat 1000 TL’ye merkezi hiçbir yerde ev bulunmadığı için bütçe 1500 TL’ye çıkartılarak emlakçılara durum soruldu. Çoğunda kiralık daire yoktu, vitrinleri bomboştu. Telefon numarası verilmesine rağmen 3 gün geçmesine rağmen emlakçıların hiçbiri dönüş yapmadı. Belirlenen ücretin üstüne çıkmak zorunda kalarak ve uzun uğraşlar sonucunda birkaç emlakçıda kiralık daire bulabildim....