20 / 04 / 2024

kiralık ofis pazarı

kiralık ofis pazarı

Cushman & Wakefield 2019 2. Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'na göre, Artan acil satılık gayrimenkuller ile birlikte ofis pazarındaki yatırım faaliyetlerinin ivme kazanması bekleniyor...

Seçimler için 4 bini aşkın irtibat ofisi kiralanacak!

YEREL seçimler öncesi emlak pazarı hareketlendi. Türkiye genelinde seçimler için 4 bini aşkın irtibat ofisi kiralanacak. İstanbul’da ise 1500’den fazla ofisle 45-50 milyon liralık bir ‘kiralık ofis pazarı’ ortaya çıkacak...

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık konut pazarı büyümesine devam ediyor. Bir senede yüzde 10 yükseliş kaydedilen günlük kiralık evlerde pazarın yüzde 52'lik kısmı megakent İstanbul'da yer alıyor.

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kiralık ofis!

İstanbul'un merkezi Yeşilköy'de konumlanan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde ofislerin kiraları metrekare bazında değişiyor. Metrekare kira ücreti ise 72 TL olarak belirlendi. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde kiralık ofisler 113 metrekare büyüklükten başlıyor.

Ofis pazarında kartlar yeniden karıldı!

Pandemi süreci ile birlikte şirketlerin evden çalışmaya başlaması, ofis pazarında kartların yeniden karılmasına neden oldu. Artık büyük ofis alanlarında çalışma dönemi sona erdi. Ancak evden çalışmaya geçilmesine rağmen şirketler ofis alanlarından vazgeçmiyor.

Ofis pazarı COVID-19'un etkisinde geçti!

İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2. Çeyrek 2020 raporu yayınlandı. Rapore göre, ofis kullanıcılarının büyük kısmı yarı zamanlı fiziken ofisten çalışmayı ve buna bağlı olarak ofis alanlarının optimizasyonunu değerlendirmeye başladı.

Ofis pazarındaki yatırım faaliyetleri ivme kazanacak!

Cushman & Wakefield 2019 2. Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'na göre, Artan acil satılık gayrimenkuller ile birlikte ofis pazarındaki yatırım faaliyetlerinin ivme kazanması bekleniyor...

Ofis pazarında kiralama talebi artacak!

Ofis pazarında pazarlık usulüyle satış dönemi başladı. Buna göre, avantajlı kiralama paketleri sunabilen mal sahiplerinin ofis alanları daha hızlı kiralanıyor.

İş dünyasında günlük kiralık ofis dönemi!

Kamu ve özel sektörde tasarruf hamlesi başladı. Şirketler maliyet düşürmek için ofis kiralamada günlük hatta saatlik modele geçti...

İstanbul ofis pazarında gerileme yaşandı!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’in Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, 2016'da İstanbul ofis pazarında gerileme yaşandığını açıkladı.

Finans Kristal Kule kiralık ofis katları!

Finans Kristal Kule kiralık ofis katları 5 bin 580 metrekare alana sahip. QNB Finans Kristal Kule'de ofislerin brüt alanları ise 930 metrekare.

Nef 12 Merter'de kiralık daireler 1.800 TL'den başlıyor!

Nef 12 Merter'de kiralık daireler 1.800 TL'den başlıyor. Konut, ofis, otel ve ticaret alanlarının yer aldığı Nef 12 Merter projesinde teslimler hemen yapılıyor...

kiralık ofis pazarı Haberi

kiralık ofis pazarı

Cushman & Wakefield 2019 2. Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu yayınlandı.

Genel Bakış
Ekonomideki sıkışık görünüm ile birlikte, 2019’un ilk çeyreğinde %2,6 daralma kaydedilmiştir. Yakın dönem görünümün kırılgan seyretmeye devam etmesine karşın, reel sektör güven endeksi Haziran ayında bir önceki çeyreğe kıyasla 99,6 ile hafif bir yükseliş gösterirken, tüketici güven endeksi ise aynı dönemde geçen çeyreğe göre hafif bir azalış kaydederek 57,63 olarak gerçekleşmiştir. Öte yandan, mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı artmaya devam etmekte olup Nisan 2019’da %13,8 olarak kaydedilmiştir, enflasyon oranı ise Haziran ayında gerçekleşen %15,72 ile az da olsa ekonomide kaydedilen son dönemdeki gelişmeler doğrultusunda geçen çeyreğe göre azalma göstermiştir. Bununla birlikte, negatif büyüme, yüksek enflasyon ve döviz kurlarında devam eden dalgalanmalar ofis kiralama ve yatırım aktiviteleri üzerinde...