29 / 03 / 2024

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Kirasını ödemeyen kiracılara son dakika şoku! 30 gün süresi var!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, kirasını ödemeyen kiracılar için hangi yollara başvurabileceklerini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Kira fiyatları vatandaşın belini büktü: Şehirden köye göç başladı! 

Son dönemde artan kira ve konut fiyatları vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Öyle ki çoğu yurttaş kirasını ödemekte zorlandığı için kırsal yerlere göç etmeye başladı. 

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Uzmanlar uyarıyor, yolda kalmayın! Kavurucu sıcaklarda araç hararetine dikkat!

Araçların sağlıklı şekilde kullanılmasında, özellikle motorun düzgün çalışması büyük önem taşıyor. Motorun sorunsuz çalışabilmesi için birçok etken var. Ancak bunların başında motorun performansını doğrudan etkileyen soğutma sıvısı yer alıyor.

Kiracılar aman dikkat! Mahkemeden kira ödemesi için emsal karar geldi: Şimdi bu detaya bakın!

Mahkeme, Bursa'da kirasını 22 kuruş eksik ödeyen kiracıyı haksız buldu. Kiracı için tahliye karar verildi. İşte ayrıntılar...

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç nasıl işler?

Kiracılar ve aynı şekilde ev sahipleri kendi haklarının farkında olması gerekir. Özellikle kiracı çıkartma durumu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır Haberi

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin fesih sebepleri ve süreleri Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Konut ve işyeri kiralamalarında mal sahibi, kirasını düzgün ödeyen kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. 

Kira tahliye nedenleri mal sahibinden ve kiracıdan kaynaklı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Mal sahibi eğer kendi veya ailesinin ihtiyacı varsa, yapının yeniden yıkılıp yapılması söz konusu ise kiracısından tahliyesini talep edebiliyor.

Bu nedenlerden birinin doğması halinde belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açılacak dava ile kiralama sona erdirebiliyor.

KİRASINI DÜZGÜN ÖDEMEYEN KİRACI NASIL ÇIKARILIR?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira...