19 / 04 / 2024

kiraya verilen işyerinin vergisi 2015

kiraya verilen işyerinin vergisi 2015

İşyerini veya evini kiraya verip gelir elde eden kimseler bazı şartlarda vergi ödüyor. Elde edilen gelirin kira istisnasını aşması halinde kira vergisi ödeniyor. İşte kiraya verilen işyerinin vergisi 2015...

Evini günlük kiraya verenlere dikkat: artık yeni düzenlemeyle günlük kiralama yapılabilecek

Günübirlik kiralamalarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu düzenleme, günübirlik kiraya verilen konutların ticari işletme olarak kabul edilmesini ve bu nedenle belge edinilmesini zorunlu kılabilir. Bu tarz işletmenin açılabilmesi için yazılı onay gerekiyor. 

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 9 adet iş yeri kiraya veriliyor! İhalesi 27 Mart'ta! 

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yer alan 7 adet iş yerini kiraya veriyor. Peki kiraya verilecek iş yerlerinin aylık kira bedeli ne kadar? 

O ilimizde belediye birçok yeni işyerinin ihalesini yapıyor! 50 bin 700 TL’den başlıyor…

Belediye yeni sanayi iş yerinin satış ihalesini yapacağını duyurdu. İşte yatırımcıların merak ettiği detaylar…

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların kanunen belirlenmiş bazı hakları bulunmaktadır. Peki “Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?” İşte detaylar!

Alanya Belediyesi iş merkezi inşa ettirip 15 yıllığına kiraya verecek! İhalesi 22 Eylül'de!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Antalya Alanya'da taşınmaz üzerine iş merkezi inşa edilmesi ve 15 yıl süre ile kiraya verilmesi için ihale düzenliyor. İşte detaylar...

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! Son gün 31 Mart!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraya verdiği evden 7 bin Türk Lirası, iş yerinden ise 53 bin Türk Lirası'ndan fazla kazanç elde eden mükelleflerin beyanname vermeleri için son gün 31 Mart.

Gölcük'te 52 iş yerinin satışı için ihale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te yer alan 52 iş yerinin satışı için ihale gerçekleştirdi. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avrasya GYO Alanya Gökay Sitesindeki daireyi kiraya verdi!

Avrasya GYO 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kiraya verilen Antalya Alanya Türkler Beldesi Gökay Sitesindeki D blok 1 nolu evin, R blok 1 nolu evle değiştirilmesine ve kira koşullarının aynı kalacak şekilde ek protokol imzalanmasına karar verildi. 

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

Örnektepe Semt Konağı 3 yıllığına kiraya verilecek!

10 yıllığına Beyoğlu Belediyesi'ne verilen Örnektepe Semt Konağı, İBB tarafından ihaleye çıkarıldı. Muhammen bedel olarak yılda 50 bin artı KDV olacak şekilde 3 yıllığına kiraya verileceği belirtilen binayı tek istekli olarak başvuran İBB iştiraki Boğaziçi A.Ş. yıllık 55 bin TL artı KDV ödeme şartı

MUÇEV'e kiraya verilen iskeleler meclis gündeminde!

MUÇEV'e kiraya verilen kıyı, sahil ve iskeleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kiraya verilen işyerinin vergisi 2015 Haberi

kiraya verilen işyerinin vergisi 2015

Kiraya verilen işyerinin vergisi 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Kanun kapsamında vergiye tabi tutulan mallar arasında mesken ve işyerleri de bulunuyor. İşyerini veya evini kiraya verip gelir elde eden kimseler bazı şartlarda vergi ödüyor.


Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Elde edilen gelirin kira istisnasını aşması halinde kira vergisi ödeniyor.


1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında kiraya verilerek gelir elde edilen işyerleri için istisna bedeli 27 bin TL olarak belirlendi.


Buna göre, işyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını 2014 yılı için 27.000 TL aşanlar beyanname vererek vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Konut ve işyeri kira...