29 / 03 / 2024

kirazı depozito ücreti

kirazı depozito ücreti

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme kurulurken kiracıdan depozito alınabiliyor. Peki, bir ev sahibi olarak kiracıdan ne kadar depozito alabilirim diyorsanız işte yanıtı..

Kirazın fiyatı can yakıyor! Kilosu 800 TL'den satılıyor!

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan kirazın satışa başlaması kiraz severler tarafından merakla bekleniyor. Yılın ilk kirazı ise rekor satış ücreti ile can yaktı. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde ilk çıkan kiraz, fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Sezona iddialı bir giriş yapan kiraz, kilosu

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.

Kiracıdan ne kadar depozito alınır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito adı altında güvence bedeli alabiliyor. Kiracıdan ne kadar depozito alınır? Mal sahibi istediği oranlarda kiracıdan depozito alabilir mi?

Kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti 2015!

2015 yılında Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti ne kadar? Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM'nin içerisinde yer alan Turkuazoo Aquarium Sea Life için yıllık aidat kaç para?

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Taşınmaz üzerinde hisse sahibi olan paydaşlar, paydaşlığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemelerinde diğer paydaşlara karşı dava açılabiliyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

Ayazma Emlak Konut başvuru ücreti!

Emlak Konut Ayazma projesinde 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerden 300 kadarı kura sistmiyle satışa sunuluyor. Kura başvuru ücreti haberimizde yer alıyor...

Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Ortaklığın giderilmesi davası için belirlenen bazı ücretler bulunmaktadır.Peki, 2015 ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti ne kadar?İşte,Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanma zorunluluğu olmamak ile birlikte; Kira sözleşmesinin noterde imzalanması durumunda belli oranlarda noter harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kiracı elektrik açtırma ücreti ne kadar?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının su, doğalgaz ve elektrik gibi abonelikleri kendi üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı elektriği nasıl üstüne alır? Kiracı elektrik açtırma ücreti ne kadar?

Doğalgaz abonelik ücreti 2015!

Doğalgaz abone bağlantı sözleşmesi sırasında abonelerinden bir defaya mahsus olmak ve iade edilmemek üzere Abone Bağlantı Bedeli tahsil ediliyor. Peki, doğalgaz abonelik ücreti 2015 ne kadar?

Elektrik abonelik ücreti 2015!

İşyeri ve mesken gibi bağımsız bölümlerde elektrik sözleşmelerinin kullanıcı adına yapılması gerekiyor. Peki elektrik abonelik parası ne kadar? Peki, elektrik abonelik ücreti 2015 ne kadar?

İlk su abonelik ücreti 2015!

Mesken ve işyeri gibi bağımsız bölümlerde su aboneliğinin başlatılması için ilgili şirkete gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki ilk su abonelik ücreti 2015 ne kadar?

kirazı depozito ücreti Haberi

kirazı depozito ücreti

Kiracıdan ne kadar depozito alabilirim?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmesi kurulurken mal sahibi kiracısından güvence bedeli adı altında depozito talep edebiliyor. Alınan bu depozito, taşınmazda meydana gelebilecek olası zararlar için temin ediliyor.


Kiralamanın sona ermesi halinde herhangi bir zarar yaşanmaması durumunda, depozitonun iade edilmesi gerekiyor. 


Peki, bir ev sahibi olarak "Kiracıdan ne kadar depozito alabilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kanun esasları:

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir...