27 / 04 / 2024

Kırklar Dağı konutları

Kırklar Dağı konutları

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

TOKİ Kütahya'da iki yeni okul inşa ediyor! İhalesi bugün!

Dar ve orta gelirli aileler için Türkiye'nin 81 ilinde yeni konutlar hayata geçiren TOKİ eğitim yatırımlarını da sürdürüyor. TOKİ bu kapsamda Kütahya'da da 2 yeni okul inşa edecek.

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Gökçeada'da hukuksuz inşaata protesto!

Gökçeada'da TOKİ konutlarının yer aldığı yeşil alan, Belediye tarafından önce arsaya dönüştürüldü ve alan şahsa satıldı. Alanın arsaya dönüşmesi hakkında davanın devam ettiğini belirten Gökçeadalılar çalışmayı protesto etti.

Küba'da kiralık evler ikiye ayrılıyor!

Dünyada en çok görülmek istenen ülke olan Küba'da evler ikiye ayrılıyor. Ülkede konutların bir kısmı sadece Kübalılara kiralanabilirken, bir kısmının yabancılara kiralanmasının onayı verilmiş...

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'daki yıkım yeniden başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'ndaki mahkemece durdurulan yıkım, yeniden başladı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlar yıkılıyor!

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda yer alan konutlar büyükşehir belediyesinin kontrolünde yıkılmaya başlandı.

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

İstanbul'da konutların yüzde 42'sinde otopark bulunuyor!

İstanbul'da konutların yüzde 42'sinin otoparkı bulunuyor. Otoparklı konutların en çok olduğu ilçelerin başında yüzde 74 ile Kadıköy gelirken, bu oran Adalar'da yüzde 1.

Yakacık Tual Adalar Konutları fiyat listesi!

Yakacık Tual Adalar Konutları fiyat listesi 333 bin TL'den başlıyor. Tual Adalar'da teslimler 2018'in ilk yarısında gerçekleştirilecek...

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda rekreasyon projesi!

Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki 33 hektarlık alanda yürütülen rekreasyon projesi hızla devam ediyor. Projenin gelecek ay tamamlanması bekleniyor.

Kırklar Dağı konutları Haberi

Kırklar Dağı konutları

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Kırklar Dağı'ndaki 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde bulunan inşaat halindeki 370 dairenin yıkımının bitmesinin ardından şimdi de ‘Hevsel Terasları’ olarak isimlendirilen 11 nolu parselde yıkım çalışmalarına başlanıldı. 

Bir ay önce başlatılan yıkım işlemleri çerçevesinde 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde inşaat halinde bulunan 370 dairenin yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından 11 nolu parsel üzerinde çalışmalar yapılıyor.  Binalarda yaşayan vatandaşlar eşyalarını araçlarla taşırken, yıkım işlemlerini sürdüren firma ise daire içerisinde bulunan kapı, dolap gibi malzemelerin sökümüne başladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Kırklar Dağı'nda inşa edilen konutlarda yıkım işlemleri hızla sürüyor.  “Bizim mağduriyetimiz ne olacak?”...