19 / 04 / 2024

kırsal dönüşüm köyleri

kırsal dönüşüm köyleri

Köylerde yapılması düşünülen dönüşümün; o yörenin mimari durumuna uygun bir şekilde yapılması amaçlanıyor. Peki, köysel dönüşüm nerelerde yapılacak?

Kırsal dönüşümün pilot köyleri belirlendi!

Kırsal dönüşümde pilot köyler belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek için kırsal dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda pilot köyler belirledi.

Kırsal dönüşümde pilot köyler belirlendi!

Kırsal dönüşümde pilot köyler belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek için kırsal dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda pilot köyler belirledi.

Köysel dönüşümde pilot köyler 2014!

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanmasını hedefliyor. Bu kapsamda köysel dönüşümün uygulanacağı köyler belirlendi. İşte köysel dönüşümde pilot köyler 2014..

Kırsal dönüşüm nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesinin köy ve kırsal alanlarda da uygulanması planlanıyor. Peki, kırsal dönüşüm nedir? Kırsal dönüşüm projesi nasıl uygulanacak?

Kırsal dönüşüm için pilot köyler belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek için kırsal dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda pilot köyler belirlendi. İşte kırsal dönüşüm yapılacak köyler...

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Kırsal Dönüşüm Projesi tozlu raflardan iniyor!

Orman mühendisi Faruk Çebi, 2018 yılında da Bakan Bekir Pakdemirli’ye bizzat anlattığı ‘Kırsal Dönüşüm Projesi’nin, bakanlıkların tozlu raflarından indirilerek hızla gündeme alınmasını istiyor.

Fikirtepe'de çadırsal dönüşüm!

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdruları hala çözüm bekliyor. Evi yıkılan ancak kira yardımı alamayan vatandaş şatiye alanına çadır kurdu...

Kütahya Kureyşler köysel dönüşümün örnek köyü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, "Köysel (Kırsal) Dönüşüm" Projesi dahilinde çalışmaların tamamlandığı ilk köy olan Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler, örnek gösteriliyor.

Köysel Dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, köylerde sağlıksız ve kimliksiz yapıların ortadan kaldırılarak, yöresel mimarinin ön plana çıkarılacağı 'Kırsal (Köysel) Dönüşüm' çalışmaları başlatılacak.

Balıkesir Karesi'de dönüşüm başlıyor!

Karesi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan kırsal dönüşümde kullanılması planlanan TİP Projelerin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Karesi Belediyesi hazırlattığı TİP Projelerle kırsal dönüşüm hazırlığına başladı.

Balıkesir Karasi'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçeye bağlı 42 kırsal mahallede uygulayacakları 'Kırsal Dönüşüm' projesini tanıttı.

Balıkesir Karesi Kırsal Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan kırsal dönüşümde kullanılması planlanan TİP Projelerin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi.

Karesi'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçeye bağlı 42 kırsal mahallede uygulayacakları 'Kırsal Dönüşüm' projesini tanıttı. Yılmaz, proje ile Balıkesir'in ekonomisinde 2500 ayrı kalemde hareketlilik yaşanacağına dikkat çekti.

Karesi'de kırsal dönüşüm başlıyor!

Karesi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan kırsal dönüşümde kullanılması planlanan TİP Projelerin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Karesi Belediyesi hazırlattığı TİP Projelerle kırsal dönüşüm hazırlığına başladı.

Balıkesir Karesi'de kırsal dönüşüm başlıyor!

Karesi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan kırsal dönüşümde kullanılması planlanan TİP Projelerin tanıtımı düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi.

Köysel dönüşüm kredisi nedir?

Köysel dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köysel dönüşüm kredisi nedir?

İdris Güllüce: Kırsal dönüşümü de önemsiyoruz!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunlarını anlattı.

kırsal dönüşüm köyleri Haberi

kırsal dönüşüm köyleri

Köysel dönüşüm nerelerde yapılacak?


İlgili bakanlık tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, kentteki sorunlu bölgelerin belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir duruma getirilmesi amacı ile yeniden yapma ya da sağlıklı duruma getirmek için bir takım uygulamalar yapılıyor.


Kentlerde yürütülen bu projelerin ardından, yeni proje konsepti  Köysel Dönüşüm projesi karşımıza çıkıyor. Köylerde yapılması düşünülen dönüşümün; o yörenin mimari durumuna uygun bir şekilde yapılması amaçlanıyor. 


Bu sebeple yöresel bölgelerde yapılacak olan bu projelerin inşaat sürecinde yöresel inşaat malzemesi kullanılması hedefleniyor. 

Bakanlık, kentsel dönüşüm kapsamında evini yıktırıp yöresel tarzda yeniden yaptıranlara 10 bin lira teşvik verecek. 


Köysel dönüşümde pilot köyler şöyle: "Kütahya-Arslanapa ilçesi -Kureyşler köyü (57 hak sahibi). Kahramanmaraş-Göksu ilçesi -Gücüksu köyü (76 hak sahibi), Karaman-Merkez-Güldeıe köyü (79 hak sahibi)" Kureyşler ve Gücüksu köyünde hak sahipliği, yer seçimi....