18 / 04 / 2024

kısa vadeli faiz oranları

kısa vadeli faiz oranları

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını 0,25-0,50 puan düşürdü.

Bankaların 100 bin TL'nin 32 günlük mevduat getirisi ne kadar? Banka banka yenilenen mevduat faiz oranları!

Finans sektöründe rekabetin artması ile beraber bankalar da, kendilerine müşteri çekmek için yeni stratejiler yapıyorlar. Bu stratejilerden biri de uzun vadeli mevduat hesapları ile ilgili olarak yapılan düzenlemeler. Uzun vadeli mevduat hesapları ve kısa vadeli getirileri.

Yastık altından çıkarın! Bir ayda tam 3 bin 414 TL kazanacaksınız! 

32 günlük vadeli mevduat hesapları kısa vadeli yatırım gerçekleştirmek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Peki hangi bankada faiz oranı ne kadar? İşte banka banka mevduat faizleri ve elde edilecek kazançlar...

Borsada neler oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kısa vadeli dalgalanmalara dikkat!

Son zamanlarda borsada yaşanan satışlar ‘soluksuz bir şekilde artan borsada kâr satışları olarak’ yorumlanıyor. Yüksek enflasyon endeksteki trendin muhafaza edilmesine katkı sağlarken kısa vadeli dalgalanmalar küçük yatırımcının canını yakabilir.

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), martta kısa vadeli dış borç stokunun, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8,7 yükselerek 161,4 milyar dolara çıktığını duyurdu.

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadeli faiz oranlarını kontrol edebilmek amacıyla kullandığı önemli araçlarından biri ters repo yöntemi ile yılın son işlem gününde rekor kırdığı bildirildi.

CDS puanı rekor kıran Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku da açıklandı

Ekonomi uzmanlarının 'Bir an önce tedbir alınmalı' diyerek uyardığı CDS risk primi 900 puanı aşan Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku açıklandı. Rakamlar Merkez Bankası tarafından açıklandı. İşte detaylar...

Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı! Nisan ayındaki artış dikkat çekti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kısa vadeli dış borç stoku verilerini açıkladı. Dış borç stokunda nisan ayındaki artış dikkat çekti!

Halk GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli AA+, kısa vadeli A-1+!

Halk GYO'nun Uzun Vadeli Ulusal Notu "AA+ (Trk)/Stabil", Kısa Vadeli Ulusal Notu ise "A-1+ (Trk)/Stabil" olarak belirlendi. 

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

Merkez Bankası uzmanlarının hazırladığı “Covid-19 Salgınının Firma Likiditesine Etkileri” başlıklı çalışmaya göre, kısa vadeli kırılganlıkların sinema, bilgi hizmet faaliyetleri, gıda, mineral madde, enerji, inşaat, gayrimenkul sektörlerinde yaşandı.

Kısa ve orta vadeli ev kiralamaları yapan Missafir, sahaya da iniyor!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için kısa ve orta vadeli ev kiralamaları yapan Missafir kurucusu ve CEO'su Mehmet Yüksel ile Missafir’in kuruluş aşamasını ve iş modelini masaya yatırdı.

Ata GYO'nun yatırım yapılabilir notu uzun vadeli BBB+, kısa vadeli A-3!   

Ata GYO'nun "Yatırım Yapılabilir" kategoride  derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) BBB+, Kısa Vadeli  Ulusal Notu (TR)  A-3, her iki not görünümünü ise "Negatif" olarak belirlendi.

Deniz GYO'nun yatırım yapılabilir notu uzun vadeli A+, kısa vadeli A-2!    

Deniz GYO'nun "Yatırım Yapılabilir" kategoride derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) A+, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR)  A-2, görünümlerini ise "Negatif" olarak belirlendi. 

kısa vadeli faiz oranları Haberi

kısa vadeli faiz oranları


Buna göre, gecelik borçlanma faiz oranları yüzde 15,75'ten 15,50'ye, borç verme faiz oranı ise yüzde 20'den 19,50'ye geriledi.Kurul, en son 13 Eylül tarihinde yaptığı olağan toplantısında 14 ay aradan sonra kısa vadeli faiz oranlarında değişiklik yapmış ve kısa vadeli faiz oranlarını 0.25 puan indirmişti. Kurul, 16 Ekim'deki 0.50-0.75 puanlık indiriminin ardından, 14 Kasım'da faizleri 0.50-0.75 puan arasında düşürdü. 12 Aralık'taki toplantısında kısa vadeli faiz oranlarını 0.50-0.75 puan...