20 / 04 / 2024

kit

kit

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

Holding modeliyle özelleştirilmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan olmak üzere Ağustos ayı itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borc

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayısta kamu iktisadi teşekküllerine 1,8 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte son 7 ayda KİT'lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar doları buldu. Nisan ayında ise TCMB KİT'lere 3,3 milyar dolarlık döviz satışı yapmıştı.

KİT'ler geçen seneye oranla yatırımlarını yüzde 179 yükseltti

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yıl sonu itibarı ile yatırımlarını bir önceki seneye göre yüzde 179 yükselterek 109 milyar 300 milyon liraya çıkarttı. İşte ayrıntılar...

KİT zararları 370 milyar liraya ulaştı! Faturayı yine vatandaş ek vergilerle ödeyecek!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bol keseden dağıtılan vaatlerin faturasını vatandaş dolaylı vergilerle ödemek zorunda kalacak. KİT’lerin 7 aylık görev zararının 370 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken CHP milletvekili Türker Ateş, “AKP vatandaşın cebinden şov yaptı” eleştirisinde bulundu.

Bauhaus’da Einhell akülü vidalama 640 TL indirimde! 11 parça bits seti hediye! İşte 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bauhaus’da Einhell TE-CD 18/2 Li Kit 18V 1.5 Ah Li-ion akülü vidalama 640 TL indirimle satışta. Yanında 11 parça bits seti de hediye!

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayısta kamu iktisadi teşekküllerine 1,8 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte son 7 ayda KİT'lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar doları buldu. Nisan ayında ise TCMB KİT'lere 3,3 milyar dolarlık döviz satışı yapmıştı.

KİT'ler arasında en fazla yatırımı TCDD gerçekleştirecek!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 24 milyar 316 milyon 672 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek...

TOKİ en karlı Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nden oldu!

Konut üreten TOKİ en karlı Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nden oldu. KİT'lerin karlılığı düşüşe geçip, zararları artarken kar edenlerin ilk sırasında TOKİ geldi. 7.1 milyar lira ile TOKİ ilk sırada yer alırken, birçok kit zarar etti. 

KİT'lere ait araziler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KİT'lere ait arazilere ilişkin soru önergesi hazırlayarak, sorusunu Başbakan Yıldırım'a iletti..

Kit-Vak'ın ikinci konuk evinde sona gelindi!

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİT-VAK) Başkanı Ramazan Soncul, Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığında inşa edilen ikinci hasta konuk evi yakında tamamlanacak.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Kit Enerji Elektrik Otomasyon Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kit Enerji Elektrik Otomasyon Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmail Hakkı İri tarafından 100 bin TL sermaye ile 26 Şubat'ta Ümraniye, Namık Kemal Mahallesi'nde kuruldu.

KİT ve özelleştirilecek kuruluşların borcu 37,2 milyar liraya yükseldi!

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, yılın ilk çeyreği itibarıyla 37,2 milyar liraya yükseldi.

Kayseri'de eğitim gören inşaat işçileri ustalık sertifikalarını aldı!

Kısa adı Kit-Der olan Kayseri İnşaat işçileri ve Taşeronları Derneğince tertiplenen 40 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan inşaat işçileri tertiplenen törenle ustalık sertifikalarına kavuştular…

kit Haberi

kit

Türkiye'nin bulduğu doğal gazların hanelere girmesiyle doğal gaz faturalarının düşeceği beklentisi hayal oldu. BOTAŞ ve EÜAŞ'ın borçlanma ihtiyacı kat be kat arttı. Bu da ucuz doğal gazın hayalden öteye geçmeyeceğini ortaya koydu.  

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin (KİT) 2023 yılı mali hedefleri belirlendi. Buna göre BOTAŞ'ın 2022 yılında 16.4 milyar lira olan borçlanma ihtiyacı 2023 yılında 25 kattan fazla artarak 422.8 milyar liraya yükseldi. Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin (EÜAŞ) borçlanma ihtiyacı ise 3.4 milyar liradan 26 kat artarak 90.6 milyar liraya çıkarıldı.

“İktidar 2023'te doğalgaz yerine dev borç yükü çıkardı. Hem BOTAŞ hem de EÜAŞ olağanüstü borçlanacak” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iki kurumun da borç batağına sürüklendiğini ve tarihte görülmemiş şekilde borçlanmasının öngörüldüğünü...