19 / 04 / 2024

kıyı kenar çizgisi

kıyı kenar çizgisi

Hazine ile Büyükçekmece-Silivri arasında kalan bölgedeki yüzlerce binada oturanları çok sayıdaki vatandaşı karşı karşıya geldiği hukuk mücadelesinde biri bitiyor diğeri başlıyor.

Kıyılarda yapılaşma!

Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada için gayrimenkul sektöründe sık sık dile gelen bir diğer konu ise kıyılarda yapılaşma. Peki Kıyılarda hangi yapılar yapılabilir?

Kıyılarda hangi yapılar yapılabilir?

Artan nüfusun da etkisiyle kıyılarda yapılaşma isteği ve buralardaki rant beklentisi önemli bir husus. Peki Hukuken kıyılarda yapılaşma mümkün mü? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş yanıtlıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bozcaada açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bozcaada'daki son durumla ilgili açıklama yaptı: "Çanakkale sınırları içerisinde bulunan doğal sit alanlarındaki söz konusu günübirlik alanlara ilişkin talepler değerlendirilerek kiralanmaktadır"

Kıyı kenar çizgisi nasıl belirlenir?

Kıyı kenar çizgi tespitine konu olmayan akarsuların, deniz, tabii ve suni göllerle birleştiği yerlerde, kıyı kenar çizgisi olarak tespit ediliyor. Peki kıyı kenar çizgisi nasıl belirlenir?

Kıyı kenar çizgisinin tespiti!

Kıyı kenar çizgisinin tespiti çalışmaları, Kıyı kenar çizgisi tespit komisyonu, tarafından yapılıyor. Kıyı kenar çizgisinin tespiti ile ilgili esaslar, Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik kapsamında bulunuyor...

Kıyıda yapılacak yapılar nelerdir?

3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kıyıda yapılacak yapılar nelerdir? İşte kıyıda uygulama imar planı kararı ile yapılabilecek yapılar ile sahil şeridinde yapılabilecek yapılar...

Kıyılarda uygunsuz yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyılarda 50 metrelik kıyı kenar çizgisi ve ruhsat denetimi yapacak. Uygunsuz olanlara süre verilecek. Uyulmaması halinde yapılar yerel yönetimler eliyle yıkılacak...

Kıyı kenar çizgisini kim tespit eder?

Kıyı kenar çizgisi, deniz, tabii ve suni göller ve akarsularda, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu kumluk, çakıllık ve benzeri alanların doğal sınırını gösterir. Peki, kıyı kenar çizgisini kim tespit eder?

Kıyı kenar çizgisi ne demektir?

Kıyı, kıyı çizgisi ile kıyı kenar çizgisi arasında kalan alandır. Peki kıyı kenar çizgisi ne demektir, detayları...

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Mersin Silifke'de tepki çeken inşaat! 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yapılaşmanın yasak olduğu kıyı kenar çizgisi içerisinde konut inşa ediliyor. Söz konusu yapılar çevre halkın tepkisine neden oldu. 

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Ordu’da yıkılan binaların benzeri Samsun’da çıktı!

Ordu'da kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek inşa edilen 12 katlı 3 bloktan oluşan binaların yıkılmasından sonra benzer bir haber de Samsun'dan geldi.

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği bitmiyor!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri ortaya çıkan yapıların yıkım çalışmalarında gerginlik devam ediyor.

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisi üzerinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri söylenen yapılar yıkılıyor.

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisindeki yapılar yıkılacak!

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisinde yer alan yapıların yıkımı için yetkililer Zonguldak Kapuz bölgesinde incelemeler yaptılar. Yapılan incelemeler sonucunda, Zonguldak’taki kıyı kenar çizgisindeki yapıların yıkılacağına karar verildi. 

Uluabat Gölü Kıyı Kenar Çizgisi askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Uluabat Gölü Kıyı Kesimi (Fadıllı Mahallesi ile Akçalar Mahallesi'nin bir kısmı) Kıyı Kenar Çizgisi onaylandı ve 22.12.2017 tarihinden itibaren 1 ay süre ile askıya çıkarıdı.

Hatay Samandağ'da kıyı kenar mağdurlarına açıklama!

Hatay Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kıyı kenar çizgisi mağduru vatandaşlarla bir araya geldi. Nehir, açıklamalarıyla kıyı kenar çizgisinde evleri bulunan vatandaşlara umut verdi.

Mersin Akdeniz kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, kıyı kenar çizgisi ve imar kanunlarına aykırı olarak kumsala inşa edilen çok sayıda prefabrik binanın yıkımına başladı.

Bursa Mudanya'daki usulsüz mekanlar yıkılıyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde usulsüz ve kıyı kenar çizgisine muhalefet ettikleri gerekçesiyle sahil şeridindeki çok sayıda kafe ve beach belediye zabıta ekipleri tarafından yerle bir edildi.

Kadıköy Belediyesi'nden Kurbağalıdere oteline itiraz!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu , Kurbağalıdere kenarına otel yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plana itiraz edeceklerini açıkladı.

kıyı kenar çizgisi Haberi

kıyı kenar çizgisi

Mahkeme, bilirkişilere raporu hazırlattı. Çıkan, rapor yüzlerce ev sahibinin uykusunu kaçırtacak türden. 10 dairenin bulunduğu bir apartmanın üst katındakiler açılan davayı kazanırken, alt katta oturan kişiler için, hazırlanan bilirkişi raporunda 'yıkım' kararı çıktı. Şimdi yanıtı aranan soru, üst katta bulunan dairelere zarar vermeden alt katta yıkım işlemi nasıl yapılacak.



Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre. Büyükçekmece, Selimpaşa, Kumburgaz ve Silivri’de sahil şeridindeki yüzlerce ev sahibi diken üstünde. Hazine, bu bölgede kalan bir çok evin kıyı kenar çizgisinde kaldığı gerekçesi ile dava açtı. Mahkeme, bilirkişilere rapor hazırlattı. Çıkan, rapor yüzlerce ev sahibinin uykusunu kaçırtacak türden. 10 dairenin bulunduğu bir apartmanın üst katındakiler açılan davayı kazanırken, alt katta oturan kişiler için, hazırlanan bilirkişi raporunda 'yıkım' kararı çıktı. Şimdi yanıtı aranan soru, üst...