26 / 04 / 2024

Kızılcahamam Kirmir Çayında kum kavgası

Kızılcahamam Kirmir Çayında kum kavgası

Kızılcahamam Kirmir Çayı yakınınında faaliyet gösteren kum ocağı, köylünün tepkisine neden oldu. Köylüler, firmanın kendisine izin verilen stok alanı yerine dere yatağından kum çektiğini savundu.

Şanlıurfalılara müjdeli haber geldi! Şanlıurfa'da köy konutları mart ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde depremzedeler için yapılan konutların mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Burs almak isteyenlere müjde! Kızılay’dan ön lisans ve lisans burs atağı geldi! Kızılay burs ücreti ne kadar?

Kızılay, ülke çapında milyonlarca öğrencinin eğitim hayatına destek olmak için her yıl gerçekleştirdiği Kızılay Burs Programı ile öne çıkıyor. İnsani yardım, afet, toplum sağlığı gibi önemli faaliyet alanlarının yanında eğitimde de büyük bir rol üstlenen Kızılay, öğrencilere umut ışığı oluyor.

Kızılcahamam Belediyesi başkentte arsa satacak! 

Ankara İli Kızılcahamam Belediye Başkanlığı, Ankara Kızılcahamam'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Kızılcahamam Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık gayrimenkuller!

Ankara İli Kızılcahamam Belediye Başkanlığı, İsmetpaşa Mahallesindeki gayrimenkulleri 10 yıllığına kiraya verecek.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da 6 Şubat depreminden sonra inşasına başlanan yapıların bir kısmı kasım ayında teslim edilecek. Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin Şanlıurfa halkını bilgilendirdi. İşte detaylar...

Kızılcahamam Belediyesinden büyük fırsat! Ankara'da 6 taksitle tam 20 arsa satacak!

Ankara İli Kızılcahamam Belediye Başkanlığı, Ankara'da yer alan 20 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için 6 taksit imkanı sağlanıyor.

Otomotiv satışlarında rekor kırıldı! Mart ayında 103 bini aşkın araç satışı gerçekleşti!

Mart ayında otomobil ve hafif ticari araç satış adedi 103 bini aştı. Böylece önceki yılların aynı ayları arasında en yüksek satış adedine ulaşılarak rekor kırıldı. 

EYT'liler sevinçten dört köşe oldu! Nisan ayında dört ödeme birden alacaklar!

EYT düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 2,2 milyon vatandaş emekliliğe hak kazandı. Mart ayında başvuran EYT’liler ilk maaşlarını bu ay içerisinde alacak. Tabii EYT’lileri maaşın yanı sıra nisan ayında bekleyen başka sürprizler de var…

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Kızılay Şubat ayı için memur alımına başladı! Hemen Kızılay’da KPSS’siz memur olun! İşte başvuru şartları!

Kızılay personel alımı yapacağını açıkladı. Farklı alanlarda yapılacak olan alımlar için başvuru şartları da belli oldu. İşte detaylar!

12 soruda TOKİ Ankara Kızılcahamam 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Kızılcahamam ucuz konut projesinde kaç konut var?

TOKİ merakla beklenen 250 bin konut projeleri çerçevesinde Ankara Kızılcahamam'da da yeni konutlar inşa edecek. Peki TOKİ Ankara Kızılcahamam projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 12 soruda TOKİ Ankara Kızılcahamam 2022 ucuz konut projesi...

Ankara Kızılcahamam'da arsa fırsatı! Fiyatını duyan inanamıyor!

Satışa çıkardığı arsalarla dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi, Berçinçatak Köyü'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Kızılcahamam Kirmir Çayında kum kavgası Haberi

Kızılcahamam Kirmir Çayında kum kavgası


Kızılcahamam’a bağlı Mahkemeağacin Mahallesi’nde köylüler, dere kenarlarından kum alınmasının yasaklanmasına rağmen Hastaş Kum Sanayi ve Ticaret adlı şirketin faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, şikayetçi oldu. 


Mahalle sakini Cemaleddin Kaplan, firmanın dere yatağı ile tarım arazilerinden kum çıkarmaya devam ettiğini iddia ederek, jandarmaya şikayette bulundu. Ocakta kamyonların plakasız kaçak bir şekilde çalıştığını öne süren Kaplan, şu iddialarda bulundu:


“Bugüne kadar valiliğe, bakanlıklara ve kaymakamlığa çok sayıda dilekçe yazdım. Bazı dilekçelerimle ilgili kurumlar çok ilgisiz kalırken, bazıları da ocağın faaliyetlerine ‘men’ kararı verdi. Ancak verilen kararlara rağmen işleyişte hala bir durma söz konusu değil.


KAZILAR DEVAM EDİYOR


Bu ocakta kaçak kazı yapılıyor. Hem kendi arazileri hem de köylünün arazilerinin 3 metre kadar altı kazılarak, kum elde ediliyor. Dere boyunca 5 kilometrelik alandaki tüm arazilerde çalışma var....