25 / 04 / 2024

KKTC Su Temin projesi ne zaman bitecek

KKTC Su Temin projesi ne zaman bitecek

Mersin’den KKTC’ye tatlı su ulaştıracak "KKTC Su Temin Projesi" son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos’ta tamamlanacak. Proje çerçevesinde, 66,5 kilometrelik deniz geçiş isale hattına son parça da eklendi.

KKTC Su Temin Projesi yarın tamamlanacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak “KKTC Su Temin Projesi” kapsamında 66,5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle yarın tamamlanacak.

KKTC Su Temin Projesi ilerliyor!

KKTCye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Temin Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

KKTC Su Temin Projesi'nin isale hattının yüzde 33'ü tamam!

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Temin Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

KKTC İçmesuyu Temini Projesi ile 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Türkiye'nin "Yavru" vatan KKTC'ye desteği ile 80 kilometre uzunluğundaki borularla bu ülkeye sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

KKTC Su Temin Projesi ile Alaköprü Barajı dolmaya başladı!

DSİ tarafından inşa edilen ve Dünya’da ilk kez uygulan deniz boru hattı ile KKTC'ye su sağlayacak "KKTC Su Temin Projesi"nde önemli bir eşik daha aşılıyor. Yapımı tamalanan Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlandı.

KKTC Su Temin Projesi'nde Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlandı!

KKTC Su Temin Projesi'nde su tutulmaya başlandı. KKTC’ ye içme suyu sağlayacak olan Mersin’ in Anamur İlçesi’ndeki Alaköprü Barajı’nda, kapakların indirilmesi ile su tutulmaya başladı.

KKTC Su Temin Projesi'nde geri sayım başladı!

KKTC'ye içme suyu taşıyacak olan "KKTC Su Temin Projesi"nde geri sayım başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "En geç, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü olan 20 Temmuz 2015 tarihinde KKTC'ye su akacak" dedi.

Veysel Eroğlu: KKTC Su Temin Projesi Eylül sonunda bitecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi'yle ilgili, "Şimdi denize boru döşeniyor. Hava şartlarına bağlı ama bu yıl içinde suyu vereceğiz. Eylül sonunda projenin bitmesini bekliyoruz" dedi...

KKTC Su Temin Projesi arazi fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

KKTC'nin su sorununu çözecek 'Asrın Projesi' arazi sahiplerinin yüzünü güldürdü. Boru hattının geçeceği bölgelerde fiyatlar yüzde 100'lere varan oranda arttı. Tarım arazilerinin dönümü 80 bin TL'ye kadar çıktı...

KKTC Su Temin Projesi'nde ilk bloğun deniz tabanına yerleştirme işlemi tamamlandı!

''Asrın Projesi'' olarak nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak ''KKTC Su Temin Projesi'nde, deniz geçişi için çalışmalar başlarken, ilk bloğun deniz tabanına yerleştirme işlemi tamamlandı.

KKTC Su Temin Projesi'nde ilk blok deniz tabanına yerleştirildi!

''Asrın Projesi'' olarak nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak ''KKTC Su Temin Projesi'nde, deniz geçişi için çalışmalar başlarken, ilk bloğun deniz tabanına yerleştirme işlemi tamamlandı.

Alaköprü ve Geçitköy barajları tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve Geçitköy barajları tamamlandı...

Akif Özkaldı: Kuzey Kıbrıs'a su götürecek proje 2014 yazında tamamlanacak!

KKTC Su Temin Projesi'nin yakın zamanda biteceğinin müjdesini veren Özkaldı; '5 aşamadan oluşan bu dev projeyi bütün kademeleri ile beraber 7 Mart 2014 tarihinde Alaköprü Barajı ve Geçitköy Barajı'nı tamamlayacağız...

KKTC Su Temin Projesi'nde 123 milyon TL'lik 3 tesisin temeli atılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında 3 tesisin temeli atılıyor. Projelerinin yaklaşık yatırım maliyeti 123 milyon lirayı buluyor...

Kahramanmaraş Adatepe Barajı 3. Kısım ihalesi yapıldı!

Kahramanmaraş Adatepe Sulaması 3. Kısım inaşatının ihalesi yapıldı. 3. kısım ile birlikte toplamda 239 bin 860 dekar araziye su temin edilecek.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Manisa'da içme suyu hattı yenileme çalışmaları sürüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Örselli Mahallesi’nin kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından, mahallenin içme suyu şebekesini de değiştirerek vatandaşlara daha sağlıklı su temin ediyor.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Gülenyaka'nın su sorunu çözülüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir Gülenyaka Mahallesi’ne yeterli su temin etmek için mahallede yürüttüğü sondaj çalışmasını tamamlayarak, su numune alımını gerçekleştirdi.

Türkiye'den KKTC'ye 250 milyon TL’lik devlet hastanesi!

Türkiye, KKTC’ye yaptığı 1 milyar 600 milyon TL’lik su temin projesinin ardından ülkeye yaklaşık 250 milyon TL’lik devlet hastanesi de yapacak.

Gazze'ye 300 milyon dolarlık su temin projesi geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

Bingöl Ilıcalar'a yapay gölet yapılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kamulaştırma işleminin onaylandığını, proje ile 1200 dekar araziye su temin edileceğini söyledi.

Hilvan Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan'da yıllardır yaşanan su problemini çözerek vatandaşlara temiz içme suyu temin ederken, bir yanda da yapımında sona geldiği Atık Su Arıtma Tesisini hizmete açmaya planlıyor.

Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamam!

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Türkiye’nin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamamlandı. Tamamı bittiğinde ise baraj kente 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edebilecek.

KKTC su temin projesinde imzalar bugün atılacak!

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma yarın imzalanacak. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

KKTC Su Temin projesi ne zaman bitecek Haberi

KKTC Su Temin projesi ne zaman bitecek

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, KKTC Su Temin Projesi'nde sona gelindi. Proje çerçevesinde, 66,5 kilometrelik deniz geçiş isale hattına son parça da eklendi ve son parçanın eklenmesinin ardından 7 Ağustos'ta tamamlanacak. İsale hattının tamamlanması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu KKTC'ye gelecek ve 7 Ağustos Cuma günü tören düzenlenecek. Projenin, yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Projeye bugünkü aşamaya gelene kadar, Mersin Alaköprü Barajı, KKTC Geçitköy Barajı, 24 kilometrelik Türkiye tarafı kara yapıları, 3,7 kilometrelik KKTC tarafı kara yapıları, 67 kilometrelik Geçitköy Terfi İstasyonu-Arıtma Tesisi-Lefkoşa arasındaki isale hattı tamamlandı.


KKTC tarafı içme suyu arıtma tesisi ile Girne, Gazimağusa ve Dipkarpaz bölgeleri içme suyu isale hatlarının yapımı ise sürdürülüyor. Proje sonunda Alaköprü Barajı'ndan yıllık 75 milyon metreküp su alınacak,...