28 / 03 / 2024

kktc Su temini projesi

kktc Su temini projesi

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Adada topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak.

3. Havalimanın finansmanı yerli bankalar olacak!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi!

Türkiye'den KKTC’ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılışı sona erdi.

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde ilk su adaya ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandığını bildirdi.

KKTC Su Temini Projesi'nde ilk su Kıbrıs'a ulaştı!

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Türkiye'den gönderilen su Yavru Vatan'a ulaştı Bakan Eroğlu, 'Proje ile ada halkının uzun vadeli su ihtiyacı karşılanacak' dedi.

KKTC'ye Su Temini projesinde son durum ne?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'den KKTC'ye su temini projesi kapsamında, şu anda suyun Kıbrıs'a aktığını belirterek, "Orada çok muhteşem bir içme suyu arıtma tesisi kurduk. Onun test çalışmaları başladı." dedi.

KKTC'deki Asrın projesinde son parça eklendi!

Toroslar'ın suyunu KKTC'ye ulaştıracak rüya projede sona gelindi. 66.5 kilometrelik hattın son parçası eklendi.

KKTC Su Temini Projesi'nin son parçası monte edildi!

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından boru ile su taşınmasına yönelik “asrın projesi” kapsamında 66 kilometrelik boru hattının son parçası bugün törenle monte edildi.

Veysel Eroğlu Su Temini Projesi'nin son aşaması için KKTC'ye gitti!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Su Temini Projesi'nin denizdeki son aşaması için KKTC'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu kabul etti.

KKTC Su Temini projesi 29 Ekim’de açılacak!

Türkiye’den KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp su verecek olan KKTC Su Temin Projesi'nde son boru hatları eklendi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projeyi 29 Ekim’de hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

KKTC Su Temini Projesi yarışmaya katılacak!

“KKTC Su Temini Projesi” uluslararası alanda vitrine çıkıyor. Proje, 7. Dünya Su Forumu’nda su alanında en yenilikçi projelerin yer alacağı yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

KKTC Su Temini Projesi, Türkiye'yi dünyada temsil edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ülkemizin prestij projelerinden olan ve deniz geçişi ünitesi açısından dünyada ilk kez uygulanan bu projenin 7. Dünya Su Forumu'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

KKTC Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı su tutmaya başlayacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine su temini projesinde Türkiye tarafından yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı pazartesi gününden itibaren su tutmaya başlayacak.20 Temmuz'da KKTCye su verilecek.

Su temini projesinde 3 yeni tesisin temeli bugün atılacak!

KKTC'nin su ihtiyacını Mersin'in Anamur İlçesinden karşılayacak olan ve ' Asrın Projesi ' olarak adlandırılan "Su Temini Projesi' nde bugün 3 yeni tesisin temeli atılacak.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Depremde Avrupa Yakası'ndaki su hatları daha çok hasar görecek!

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız'ın hazırladığı "İstanbul'da Depremde Su Temini ve Çevre Sağlığı" başlıklı rapora göre içme suyu hatları tehlike altında...

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Konya'nın 3 mahallesinin su sorunu çözüldü!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selçuklu Aşağıpınarbaşı, Yunak Saray ve Sarayönü Boyalı mahallelerinin su sorununu gidermek üzere başlattığı sağlıklı içme ve kullanma su temini çalışmasını tamamladı.

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini için acele kamulaştırma!

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Türkiye'den KKTC'ye 250 milyon TL’lik devlet hastanesi!

Türkiye, KKTC’ye yaptığı 1 milyar 600 milyon TL’lik su temin projesinin ardından ülkeye yaklaşık 250 milyon TL’lik devlet hastanesi de yapacak.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

Ankara'ya su temini için yapılan inşaatlar TBMM gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesi amacıyla yapılan inşaatların ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

KKTC su temin projesinde imzalar bugün atılacak!

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma yarın imzalanacak. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

Türkiye, KKTC'ye Su Temini Projesi'nin yeni anlaşma şartlarını onayladı!

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyun işletmesine yönelik metninde değişiklik taleplerinin Türkiye tarafından kabul edildiğini açıkladı.

kktc Su temini projesi Haberi

kktc Su temini projesi

Toroslar'ının suyunu Kuzey Kıbrıs'a taşımaya başlayan 'Asrın Projesi' Ada'ya bereketli geldi. Su, KKTC'ye ulaşmadan 3 kat artan arsa fiyatlarının 2 yıl içinde yüzde 300 yükselmesi bekleniyor. Projeyle, susuz tarım yapılan Mesarya ve Güzelyurt bölgeleri KKTC'nin 'tarım depoları' haline gelecek. Meserya, Güzelyurt ve Bafra Adanın yeni turizm alanları olacak. Bölgedeki turizm yatırımlarının 3 yılda ikiye katlaması bekleniyor. Su projesi öncesinde Ada'da yaklaşık 8 bin dönüm arazide sulu tarım yapılabiliyordu. KKTC'de 850 bin dönüm ekilebilir arazi bulunuyor. Proje ile KKTC'nin yaklaşık 40 bin dönümlük alanında sulu tarım yapılması sağlanacak. Bu da tarım istihdamının artması anlamına geliyor. Proje, Kuzey Kıbrıs'taki yerli üretimin yüzde 50'lere çıkmasını böylece ithalatın da azalmasına vesile olacak. 


1 dönümü 1.500 sterlin 

KKTC'de emlakçilik yapan Dengiz Kürşat, "Mesarya ve Güzelyurt kuraklık...