20 / 04 / 2024

KKTCye Çin köyü yapacak

KKTCye Çin köyü yapacak

Çinli bir yatırımcı, Kıbrıslı ortağı ile KKTC’nin İskele bölgesine 142 konut ve 52 tane villa inşa etmek için anlaştı. Konutlar sadece Çinlilere satılacak. İşte ayrıntılar...

Fransa’da Alzheimer hastaları için köy yapılıyor!

Fransa’da, Alzheimer hastaları için köy inşa ediliyor. 120 hastanın kalacağı hastanede bakıcılar, gönüllüler ve bilim insanları hizmet verecek; süpermarket, kuaför, spor merkezi, lokanta ve kütüphane olacak...

İskoçya Edinburgh’ta evsizlere köy kuruldu!

İskoçya Edinburgh’ta belediyenin ‘Social Bite’ adlı vakfa bağışladığı arsaya, evsizlerin barınması için köy kuruldu.

İskoçya Edinburgh'da evsizler için köy kuruldu!

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

Arabistan, Kızıldeniz'in kıyısında 'Neom' yaşam bölgesi inşa edecek!

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Neom ismi verilen yeni kent 2025 yılında tamamlanacak.

Çevre ve Şehircilik'ten otellerin kıyıları işgalleri hakkında açıklama!

Habertürk Gazetesi Köşe yazarı Güntay Şimşek'in kıyılardaki otel işgalleri için köşe yazılarında ele aldığı konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İşte Güntay Şimşek'in yayınladığı o açıklama:

Kocaeli Körfez'in köy yolları yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez ilçesi köy yollarında yenileme çalışması yaptı. Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, Körfez ilçesinde inceleme yaptı.

Batman Erköklü köyünde 3 katlı modern cami inşa ediliyor!

Batman’la birleşen Erköklü (Ermi) köyü yeni 3 katlı modern bir Camiye kavuşuyor. Kent merkeziyle birleşen Erköklü’nün, ihtiyaç duyduğu modern bir Camiye kavuşması için hayırseverlerin desteğiyle İbadet evinin büyük bölümü tamamlandı.

Kentlerin master planı inşaat sektörü için büyük önem taşıyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını vurguladı. Nasır, her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğuna dikkat çekti.

MAKÜ Bucak Sağlık Yüksekokulu binasının inşaat protokolü yapıldı!

Burdur’un Bucak ilçesine yaklaşık iki yıl önce açılan ve bina olmadığı için bir türlü eğitime geçemeyen Sağlık Yüksekokul binası için imza protokolü yapıldı.

İzmir'e çocuk köyü inşa edilecek!

Korunma ihtiyacındaki çocuklara yeni bir hayat veren Koruncuk Vakfı, Bolluca'dan sonra İzmir'e de çocuk köyü kuruyor. Genel Müdür Güveniş, "İzmir'i 8.2 milyon liraya inşa edeceğiz" diyor

Kütahya Kureyşler Köyü yeniden inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyünün baraj yapımı nedeniyle yeniden inşa edileceğini, projenin devlete maliyetinin 5.6 milyon TL olduğunu söyledi.

Tevfik Göksu: Esenler'in 100 yıllık planlamasını yapacağız!

Esenler Kent Konseyi’nde, Esenler'in 100 yıllık planlamasını yapacaklarını açıklayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Askeri bölge için plandan tasarıma değil tasarımdan plana geçmek istiyoruz ve bu plan için herkesi dinliyoruz" dedi.

Amasya Gümüşhacıköy'e okul için arsa hibe edildi!

Amasya Gümüşhacıköy Belediyesi Artıkabat Mahallesinde bulunan TOKİ konutlarının da okul ihtiyacının karşılaması için 4 bin 176 metrekare arsayı hibe etti.

KKTCye Çin köyü yapacak Haberi

KKTCye Çin köyü yapacak

Çinliler Kuzey Kıbrıs’a ‘çıkarma’ yaptı. Çinli yatırımcı Youfei Ma, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) İskele bölgesine 142 konut ve 52 villalık bir yatırım yapmak için anlaşma yaptı. 


Kıbrıslı Türk Noyanlar Grup ile anlaşan Ma, ‘Kuzey Kıbrıs’ı bakir bir bölge olduğu için seçtiğini’ ifade etti. Çinli işadamının yatırımı konusunda Milliyet’e konuşan Noyanlar Grup’un Sahibi Ahmet Noyan, “Çinli yatırımcının Kuzey Kıbrıs’ı seçmesi, çözüm sürecine de bir inanç vermektedir” dedi. 


İskele Belediye Başkanı HASAN Sadıkoğlu da, “Bu ilçemiz için büyük bir olay. Dünya bizi görmeye başlıyor” yorumunu yaptı. Sadıkoğlu, bölgenin doğası ve denizi ile dikkat çektiğini söyledi. Belediye olarak bütün yatırımcılara kapılarının açık olduğunu kaydeden Sadıkoğlu, “Buradan dünyaya sesleniyorum, İskele sizi bekliyor” diye konuştu.


6 aile aldı bile...


Çinlilerin satın aldığı 26 dönümlük arazi üzerine yapılmaya...