24 / 04 / 2024

Knight Frank Türkiye Raporu

Knight Frank Türkiye Raporu

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 3. çeyrek verilerine göre, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke, yüzde 27.3’lük oranla Türkiye oldu

Global Vitrin'in ilk adımı İstanbul’da atıldı!

The Global Showcase (Global Vitrin) projesinin ilk adımı, İstanbul’da atıldı. Proje kapsamında Türkiye adına global entegrasyonu sağlamak için geliştirilen urbanLAB konferanslarının ilki de Almanya pazarı ile başladı.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

S&P'nin Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de enflasyonda kısa vadede aşağı yönlü hareket beklemediklerine dikkat çekti ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi. İşte ayrıntılar... 

Türkiye konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

The Verdean’ın ikinci etabı Türkiye'de satışta! 

Knight Frank’in Türkiye’deki resmi ortağı ve Türkiye’nin global emlak markaları arasında yer alan Gred, Londra’daki projesi The Verdean’ın ikinci etabını Türkiye’de satışa çıkardı. İşte ayrıntılar...

Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu! 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri duyurdu. Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Hangi ülkede ev fiyatları ne kadar arttı?

Knight Frank tarafından yapılan araştırmada, 2021'in son çeyreğinde ev fiyatlarının en çok arttığı ülkeler açıklandı. Türkiye, zirveye yerleşti...

Türkiye konut fiyat artışında ilk sırada!

Türkiye konut fiyat artışında zirvede yer almaya devam ediyor. Knight Frank’in 2021 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre;  konut fiyat artışında yüzde 35,5'lik orana sahip olan Türkiye, dünya genelinde birinci sırada yer aldı. 

Dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği 10 şehirden 3’ü Türkiye’de!

Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi 2021 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre; dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler arasında Türkiye'den 3 şehir yer aldı.

Türkiye'de konut fiyat artışında hangi şehir zirvede?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre; Türkiye'de en çok fiyat artışı İzmir'de meydana geldi. 

Türkiye konut fiyat artışında zirvede!

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından global konut fiyatları endeksi 2021 ilk çeyrek sonuçları yayınlandı. Rapora, Türkiye’nin üç büyük ili listeye damga vurdu. 

Türkiye konut sektöründe Avrupa'yı solladı!

Knight Frank tarafından açıklanan 2021 ilk çeyrek verilerine göre; Avrupa'da konut fiyatları en çok Türkiye'de arttı. Bu dönemde Türkiye'de konutlar yüzde 32 oranında değerlendi. 

Türkiye, ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından yayınlanan servet raporuna göre Türkiye, yüzde 21 düşüşle ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu.

Knight Frank Türkiye Raporu Haberi

Knight Frank Türkiye Raporu

2020'yi konut satışlarında yeni bir rekorla kapatmaya hazırlanan Türkiye, pandemi koşullarına rağmen gayrimenkul piyasasındaki canlılığı koruyor. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, dünya çapında 56 ülke ve bölgenin değerlendirildiği ‘küresel konut fiyat endeksi’nin üçüncü çeyrek verilerini açıklayan İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, bu dönemde konut fiyatlarının en çok Türkiye’de arttığını ortaya çıkardı.  

Buna göre Türkiye’de konut fiyatları, Eylül 2019-Eylül 2020 döneminde yüzde 27.3’lük artış ile listenin ilk sırasında bulundu.


 
Yüzde 14’lük enflasyon düşüldükten sonra bile net değer kazancının yüzde 13 olduğu bildirildi. Açıklanan listede ikinci sırayı yüzde 15.4 artışla Yeni Zelanda, üçüncü sırayı ise 13.4 ile Lüksemburg aldı. Slovakya, Polonya, Ukrayna, Avusturya, Rusya, Hollanda, Hırvatistan da ilk 10’da yer aldı.

‘Kazandıran yatırım’

Pek çok yatırım...