24 / 04 / 2024

Kocaeli 30 yıllık isteği

Kocaeli 30 yıllık isteği

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan ve kent gündeminde 10 yıldır yer tutan tramvay projesinde somut adımlar atılmaya başlandı. Tramvayın modeline, rengine, şekline ve nihayetinde güzergâhına da karar verildi.

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kocaeli, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi verdi. 4.5 yıllık çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Başkan Şener, konutların teslimlerinin yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

DenizBank’ta yüzde 0 faizli 5 bin TL’lik ihtiyaç krediniz ve 1 yıllık BluTV üyeliği sizi bekliyor!

DenizBank bütün ihtiyaçlarınız için alabileceğiniz geri ödemesini 6 aya yayarak yapabileceğiniz, yüzde 0 faizli 5 bin TL Taksitli Nakit Avans fırsatını ve 1 yıllık BluTV üyeliğini kazanmak için acele edin. DanizBank’ın ihtiyaç kredisinin son başvuru tarihi 30 Eylül’dür. İşte, kartın detayları...

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Kocaeli'nin bir yıllık emlak raporu!

Merkez Bankası'nın 25 Temmuz'da politika faizinde yaptığı indirim ve diğer bankaların gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrasında Kocaeli'de emlak piyasası hareketlendi. İşte Kocaeli'nin bir yıllık emlak raporu...

Define avcıları 670 yıllık camiyi kullanılamaz hale getirdi! 

Kocaeli'de define avcılarının tahribatı sonucu, 670 yıllık cami kullanılamaz hale geldi.

Mehmet Cengiz’e 30 yıllık eşinden boşanma davası!

Cengiz Holding’in hissedarı ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'e, 30 yıllık eşi Fatma Cengiz, şiddetli geçimsizlik ve zina nedeniyle boşanma davası açtı.

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.

Karabağlar'da 30 yıllık imar sorunu bitti!

Karabağlar Bahçelievler Mahallesi’nin yaklaşık 30 yıldır devam eden parselasyon sorunu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun girişimleriyle son buldu. 

Şanlıurfa Büyükşehir'den 30 yıllığına sınırlı ayni hak tesisi ihalesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaali Mahallesi'ndeki 4 gayrimenkul, 30 yıllığına sınırlı ayni hak tesis ediliyor..

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

Kocaeli 30 yıllık isteği Haberi

Kocaeli 30 yıllık isteği

Kocaeli Ticaret Odası'nda yapılan basın açıklaması ile kamuoyu ile tramvayın detayları paylaşıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "30 yıldır Kocaeli'nin hayali olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz" dedi. Kocaeli genelinde toplu taşımada dönüşüm ve entegrasyon çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kenti raylı sistem ile buluşturmaya hazırlanıyor. 30 yıldır yapılması beklenen projeler arasmda bulunan tramvayın 2016 yılında tamamlanması ve yolcu taşımaya başlaması hedefleniyor. KOTO Burhan Kasım Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına katdım ise oldukça yoğun oldu. 


Toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hayrullah Demiray ve birçok davetli katıldı. 


GÜZERGAH BELİRLENDİ

Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkânları ile finanse...