29 / 03 / 2024

Kocaeli avcıdere barajı

Kocaeli avcıdere barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi. Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade etti.

İstanbul'daki 10 barajdan 3 tanesi resmen alarm veriyor!

Kuraklık sebebiyle toprağın kuruyarak çatladığı Büyükçekmece Gölü'nde su seviyesi yüzde 3,97'ye inerken, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,77'ye, Pabuçdere Barajı'nda da yüzde 3,45'e kadar düştü.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

Kanal İstanbul Sazlıdere Barajı’nı ortadan kaldıracak!

Koruma Kurulu’nun bakanlığa sunduğu görüşe karşı oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, hazırladığı şerh raporunda çarpıcı tespitler yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

İhsaniye Barajı yıl sonu tamamlanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli'de inşa edilen İhsaniye Barajı'nın bu yıl bitirilmesi hedefleniyor...

Define avcıları 670 yıllık camiyi kullanılamaz hale getirdi! 

Kocaeli'de define avcılarının tahribatı sonucu, 670 yıllık cami kullanılamaz hale geldi.

Kocaeli'de dere yatağına yapılan konutlar mecliste!

Kocaeli ilinde dere yatağına yapılan konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Hürriyet Kocaeli'de dere yatağına yapılan bu konutların imarına nasıl izin verildiğini sordu...

Gölcük'teki dere yatağına yüzlerce konut inşa edildi!

Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı, Gölcük'te incelemelerde bulundu. Ağdacı, dere yatağı bölgesinde inşa edilen konutların risk taşıdığını vurguladı.

Bio İstanbul ne oldu?

Dev firmaların birleşerek Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında hayata geçirmeyi planladığı Bio İstanbul projesi bir türlü başlayamadı. Projenin inşa edileceği bölgede Kanal İstanbul çalışmaları başladı. Peki Bio İstanbul iptal mi olacak?

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında 2 milyon metrekarelik alanda inşa edilecek Bio İstanbul'la ilgili süreç devam ediyor. Peki projede satışlar ve inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?

Karamürsel İhsaniye Barajı'nda sona yaklaşılıyor!

Kocaeli'de inşa edilen Karamürsel İhsaniye Barajı'nın yapımı devam ediyor. Sona yaklaşılan barajın yüksekliği 69 metre, uzunluğu 203 metre olacak.

Kocaeli avcıdere barajı Haberi

Kocaeli avcıdere barajı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapımı için çalışmaların hızlandırıldığı kaydedildi.


Barajların yapımını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade edilen açıklamada, kamulaştırma işlemlerine başlandığı belirtildi.


Avcıdere ve İhsaniye barajlarının hizmete açılması ile 20 bin 240 dekar araziye su temin edileceği ve yıllık 25 milyon metreküp içme ve kullanma suyu faydası sağlanacağı bildirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçiler, aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecekler" değerlendirmesinde...