20 / 04 / 2024

kocaeli Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı

kocaeli Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili ve Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Kocaeli Ticaret Odasında (KOTO) düzenlenen çalıştayın açılışında, Marmara Depremi'nin Türkiye açısından bir milat olduğunu belirtti...

Kocaeli’nin imar anayasası hazırlandı!

‘’Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "kentin tamamını planlayıp Kocaeli’nin imar anayasasını hazırladık’’ dedi.

Kocaeli Deprem Gerçeği Çalıştayı 12 Kasım'da!

Büyükşehir Belediyesi, Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nın ikincisini 12 Kasım Perşembe günü gerçekleştirecek, ülkemizdeki ve kentimizdeki deprem önlemleri konuşulacak

Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı 12 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’’nın ikincisi 12 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Prof. Tolga Bekler'den deprem gerçeği! 'En büyük tehlikemiz' dedi ve açıkladı!

Prof. Tolga Bekler,  dün Çanakkale'de meydana gelen depremle ilgili değerlendirme yaparak ''en büyük tehlikemiz'' diyerek deprem gerçeğinden bahsetti. 

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Silivri'deki yapıların yüzde 47’si 2000'den önce yapılmış: Dönüşümde 3+1 evimiz olacağına 2+1 evimiz olsun denmeli!

Silivri’de İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem gerçeği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve riskli binalar da masaya yatırıldı. Peki Silivri'de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, deprem bölgesindeki son durum ve deprem gerçeği ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, İstanbul için ciddi bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Kentsel dönüşümde kritik karar: Dönüşümü engelleyenlere para cezası uygulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz ay başlanan Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şürası'nda 107 öneri gündeme geldi. Öneriler arasında kentsel dönüşümü engelleyenlere para cezası yer alıyor. İşte detaylar...

Karavan ve Tiny House’lara talepler arttı

İnsanların değişen tatil anlayışı ile konut sahibi olmanın zorlaşması ve deprem gerçeği vatandaşları farklı arayışlara yönlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

6,7 milyon bağımsız bölüm kentsel dönüşümü bekliyor! 6 komisyon bir araya geldi! Kentsel dönüşümde ne kadar yol alındı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’ düzenledi. Şura kapsamında kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşturulan 6 ayrı komisyonda Türkiye'nin deprem gerçeği ele alındı.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

kocaeli Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı Haberi

kocaeli Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı başladı.


Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili ve Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Kocaeli Ticaret Odasında (KOTO) düzenlenen çalıştayın açılışında, Marmara Depremi'nin Türkiye açısından bir milat olduğunu belirterek, yoğun göç alan Kocaeli'den depremde hayatını kaybeden 17 bin kişinin cenazesinin Türkiye'nin çeşitli noktalarına gittiğini söyledi.


Şeker, depremlerin önlenemeyeceğini ama ölümlerin engellenebileceğini vurgulayarak, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın da bu amaçla çıkarıldığını dile getirdi.


Türkiye'de 22 milyona yakın konut bulunduğunu bunların yaklaşık 15 milyonunun 2000'den önce yapıldığını belirten Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü:


"2000 yılından önce yapılmış konutlarda hem mühendislik açısından ciddi sıkıntılar var hem inşaat malzemeleri yapım açısından ve birçok alanda ciddi sıkıntılı ve problemli binalar. Yaşanan her depremde de bu binalar ciddi...