25 / 04 / 2024

Kocaeli eski cezaevi arsası teklif

Kocaeli eski cezaevi arsası teklif

Geçtiğimiz Ekim ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkımı gerçekleştirilen C Tipi Cezaevi’nin arsasında yapılacak 16 bin 177 metrekare kapalı alan inşaatının ihalesi için teklifler 27 Haziran’a kadar alınacak

Eski Bakan Akdağ: ‘Kentsel dönüşümde mevzuatlar daha katı olmalı’

Kocaeli’nde Afet Yönetimi ve Afet Zamanlarında Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne katılan Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Mevcut mevzuat kentsel dönüşümle alakalı insanlara bazı haklar veriyor. Bu konudaki mevzuatın çok daha katı olması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

Buca'da eski cezaevi yerine millet bahçesi inşa edilecek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır, bugünkü yazısında Buca'da inşa edilecek millet bahçesini kaleme aldı.

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Kartepe eski Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez oteline kiracı arıyor!

Kocaeli Kartepe eski Belediye Başkanı ve Kocaelispor eski Başkanı Hüseyin Üzülmez Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki oteline kiracı arıyor.

Kocaeli'deki eski askeri binanın yerine restoran inşa ediliyor!

Yatırımlarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her şeyin düşünüldüğü sahil parkındaki eski binayı yıkarak yeni restoran inşa ediyor.

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde tapu sorunununa ilişkin, "Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız" dedi...

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Kocaeli'deki sahra hastanesi için 40 dönümlük arazi hazırlandı! 

Kocaeli'nin Derince ilçesinde sahra hastanesinin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Eski askeri hastane arazisinin 40 dönümlük bölümü 45 günde tamamlanması planlanan hastane için hazırlandı...

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin'i dolandırdığı iddia edilen şüpheli yakalandı!

Tekirdağ'da yaşayan eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin'i dolandırdığı iddia edilen şüpheli Kocaeli'de yakalandı.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kocaeli eski cezaevi arsası teklif Haberi

Kocaeli eski cezaevi arsası teklif


Geçtiğimiz Ekim ayında C Tipi Cezaevi’nin yıkımı gerçekleştirilmişti. Cezaevinin yıkımına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katılmıştı. Bakan Işık, yıkımdan önce boşalacak alana İzmit Lisesi’nin ve İzmit Kız Meslek Lisesi’nin taşınacağını ifade etmişti. Yani boşalan bu alan, bir eğitim sahası haline getirilecek. Yaklaşık 20 milyon lirayı bulması beklenen projeye talip olacak firmalar, 27 Haziran tarihine kadar tekliflerini Nuh Eğitim ve Sağlık Vakfı’na verecek.


DEV BİR DÖNÜŞÜM

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın C Tipi Cezaevi’nin yıkılmadan önce yaptığı açıklamayla buranın bir eğitim alanı haline getirileceğini açıklamıştı. Bu alana İzmit Lisesi ve İzmit Kız Meslek Lisesi için iki adet bina yapılacak. Toplam 16 bin 177 metrekarelik kapalı alan inşaatı içinde bir de modern bir spor salonu inşaatı da bulunuyor....