28 / 03 / 2024

kocaeli kentsel dönüşüm projeleri

kocaeli kentsel dönüşüm projeleri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nda konuştu. Karaosmanoğlu, Kocaeli'deki yapıların yüzde 70'i ruhsatsız ve plansızdı ama şimdi yüzde 99'u kontrolümüz altında" şeklinde konuştu.

Kocaeli'nin en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Kocaeli'de mütahhitler buluşmasında bölgenin en büyüks sorunu kentsel dönüşüm hakkında çalışmalar yürütülmesi için planlar yapıldı.

İzmit Cedit dönüşüm projesinde son durum ne?

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bir süre önce Cedit Mahallesi’nde açılışını yaptığı Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu’nu ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kocaeli'de kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği (KYMD) Başkanı Zekai İren, kentimizde uygulanan 3,5 kat uygulamasının yeniden düzenlenmesini ve normlara uygun hale getirilmesini istediklerini söyledi.

İbrahim Karaosmanoğlu: Dönüşümde çoğunluğun isteği önemli!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi temsilcileri ile gerçekleştirdiği görüşmede “Binalarımız ve yapılarımız bizden olmalıdır. Plansız ve programsız hiçbir projenin destekçisi olmuyoruz” dedi

Kocaeli'de yatırımlar devam edecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada “Kentin dönüşümünü muhtarlarımızla birlikte gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Sizlerin verdiği bilgiler sayesinde yatırımlarımıza yön veriyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir kent inşa etti!

16 yılda deprem bilinci oluşması ve depremle ilgili önlemlerin alınması noktasında büyük yol kat etti. Yaşanan deprem sonrası eksiklikleri tespit eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depremle yaşama bilinciyle çalışmalar yürüterek yeni bir kent inşa etti.

Kocaeli'nde valilik binasının dayanıklılığı ölçülecek!

Büyükşehir Belediyesi, il özel idarelerinin kapanmasının ardından bünyesine geçen eski Valilik binası için performans analizi yaptırıyor.Analizi Yapı-Güç firması yapacak.

Kocaeli Emek ve İnönü Mahalleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Çayırova'da bulunan Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmişti.Çayırova Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki sorunları tespit ederek çözüm için belediyeden talepte bulunacak.

Kocaeli kentsel dönüşüm master planı tamamlandı!

Kocaeli Kentsel Dönüşüm Master Plan Raporu tamamlandı. Belirlenen kriterler doğrultusunda alan sınırları çizilecek, bu alanların kimlik kartlarının oluşturulacak Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı personeli çalıştay da sunum yaptı

Kentsel dönüşüm Gölcük'ü cazibe merkezi yapacak!

Kentsel dönüşümün bir türlü hayata geçirilemediği ilimizde ilk adımı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş attı. Yapılacak dönüşümle gölcük tepeden tırnağa değişecek ve cazibe merkezi olacak.

Kocaeli Kandıra'da yıkım başlıyor!

Kocaeli Kandıra ’ya bağlı Babalı Köyü’nde imar izni olmadığı belirlenen 19 meskenle ilgili yıkım kararı verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yıkım işlemi bu sabah gerçekleştirilecek.

Kocaeli Yenimahalle'deki sahipsiz yapı yıkıldı!

Yenimahalle Radar Caddesi’nde hazine arazisi üzerine yapılan ve boş bulunan yapı için 775 sayılı Gecekondu Yasası gereğince yıkım kararı verildi. İmar ve şehircilik açısından görüntü kirliliği de oluşturan yapının yıkımı için harekete geçildi

Kocaeli'de 1.550 riskli bina var!

Kocaeli'de 1.550 riskli bina var. Gölcük Denizevler'de yıkım 2 sene önce başlamıştı ama çoğu bina hala bu şekilde bekliyor ve içerisinde insanlar yaşamaya devam ediyor.

Kocaeli’de 1.550 hasarlı bina var!

17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hala ağır hasarlı yıkılmayı bekleyen binalar var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tesbitine göre Kocaeli'de riskli bin 550 ev ve işyeri bulunuyor.

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kocaeli Cedit'te kentsel dönüşüm için yüzde 95 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yüzde 95 uzlaşma oranı sağlandı. 

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm projesi için 21 firma yarıştı!

Kocaeli Cedit'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yıkım ihalesi gerçekleşti. İhalede 21 firma yarıştı.

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cedit'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde yüzde 90'ı aşan uzlaşma sağlandı.

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

Kocaeli Müteahhitler Birliği'nden kentsel dönüşüm çağrısı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve yönetimi ile bir araya gelen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş kent genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

kocaeli kentsel dönüşüm projeleri Haberi

kocaeli kentsel dönüşüm projeleri

Kocaeli Ticaret Odası'nda düzenlenen 5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı gerçekleşti. Çalıştayda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "20 yıl önce Kocaeli'de yapılan yapıların yüzde 70'i ruhsatsız ve plansızdı ama şimdi yüzde 99'u kontrolümüz altında." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 19 yıl önce kent olarak çok büyük bir acı yaşadıklarını, kendisinin de kardeşini ve bazı yakınlarını kaybettiğini söyleyen Karaosmanoğlu, "O acıyı biz kendimiz ördük. Bu felaketi biz kendimiz hazırladık. Tek bir suçlu yok." diye konuştu.

Kendi başından geçen bir olayı anlatan Karaosmanoğlu, "Kendi kasabam olan Yuvacık'ta ikinci dönem belediye başkanlığı yapıyordum. Eniştem o sıra bina yapıyor, ruhsatı 2 katlı. Arazinin altında su var. Ben de enişteme 'Kazık çakılması gerekli, 2 kattan fazla sakın burada bir şey düşünme.'...